El Saló Internacional d’Alimentació i Begudes, Alimentària, que comença aquest dilluns a Barcelona i s’allargarà fins dijous, preveu generar un impacte econòmic a la ciutat de Barcelona d’entre 120 i 150 milions d’euros. Només en el certamen, preveuen facturar 20 milions a través dels contactes empresarials, segons dades del comitè organitzador. Alimentària 2010 espera rebre uns 140.000 visitants professionals, dels quals 33.000 seran estrangers, i és que aquest any han augmentat un 30% la inversió en promoció internacional.

Pel que fa al saló Intervin, que és el saló més gran d’Alimentària, hi haurà més de 1.000 celler internacionals i 24.000 m2 d’exposició. També molts dels cellers de Catalunya hi seran presents i aprofitaran per presentar els seus vins i caves, tant les novetats com els ja consolidats. De fet, a més del saló pròpiament dit, s’han preparat nombrosos actes de presentació, tastos, conferències, ponències i jornades.

Tastos i presentacions
Els cellers han programat actes de presentació. És el cas de Caves Torelló que dilluns al matí presentarà el seu cava Torelló by Custo, amb un brindis de Custo Dalmau amb diferents xefs. TAmbé dilluns, en aquest cas a la tarda i a l’estand de Prodeca, es presentarà el projecte de vins dolços RASIM i es tastaran el Vimadur i el Vipansit. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza també per dimecres a les 18h un tast de caves de diferents cooperatives catalanes, que es farà a l’estand Catalunya del Pavelló Autonomies.

Alguns cellers fins i tot han preparat activitats paral·leles com Gramona que organitza dimecres a la nit a la Sala Luz de Gas de Barcelona la festa Gramona Bubbles Night. Vilaviniteca també aprofita la concentració de gent que comporta Alimentària per dur a terme el sisè “La música del vi”, una trobada amb diferents cellers productors que es farà dilluns a la Casa Llotja de Mar d’onze del matí a vuit del vespre.

Conferències i jornades
L’Incavi també organitza diferents activitats. Destaca la presentació del Primer Concurs de Vins i caves de Catalunya, que es farà dimecres a les 11 del matí i la jornada de Vinternet, que es farà dimarts, en què es presentaran diferents experiències de promoció del vi català a través de la xarxa.

També estan previstes diferents conferències. “Els vins base cava. Un brillant futur” a càrrec del responsable enològic de Caves Codorniu, Bruno Colomer, es farà dimarts a la tarda. L’endemà dimecres serà el torn de l’enoturisme amb la conferència “Rutes d’enoturisme a Catalunya” a càrrec de Lluís Murias Dalmau, dinamitzador del projecte “El secret millor guardat de l’Empordà”, de l’alcalde d’Alella Andreu Francisco i Roger i a càrrec també del gerent del pla de foment del turisme del Consell Comarcal del Priorat, David Esteller. La ponència “Més enllà del vi del Priorat: vins 2.0” es farà dimecres a les 17h.

Durant Alimentària també s’apofitarà per signar la declaració “Vi, nutrició i salut”, una iniciativa de l’Incavi i FIVIN que pretén fomentar el consum responsable de vi.


L’última edició de l’Alimentària va tenir 58.000 visitants FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa