VadeVi
Els cellers cooperatius busquen els xefs catalans

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta un tast de vins i caves a un grup de xefs interessat a obrir les cartes dels seus restaurants a vins i caves catalans. L’acte, que es farà el pròxim dilluns 28 de novembre, a les 17 h a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, compta amb la direcció del sumiller Toni Tomàs.

Per al president de la FCAC, Josep Pere Colat, “l’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer aquests productes al sector de la restauració i promoure una major sensibilitat pels productes de proximitat, tot promovent que s’ampliï l’oferta de vins i caves catalans en les cartes de begudes dels restaurants”.

En concret, la Cooperativa Falset-Marçà presenten el vi blanc “Castell de Falset 2009” i l’ “Ètim l’Esparver 2006”, el vi negre més especial que elabora aquest celler. Tots dos estan acollits a la Denominació d’Origen Monsant, igual que els dos vins que presenta el Celler El Masroig: “Vi Novell 2011” i “Les Sorts Vinyes Velles 2006”, un criança que ha obtingut altes puntuacions de Robert Parker i de la Guia Peñín.

Quant a caves, es presenten l’ “Adernats rosat brut” i l’ “Adernats reserva brut nature” que elabora la Vinícola de Nulles. Tots dos estan acollits a la DO Cava.

L’acte començarà amb una exposició sobre les característiques i la nota de tast dels diferents vins i caves, fent referència a les denominació d’origen a què pertanyen. A continuació, el sumiller Toni Tomàs guiarà el tast.

La presentació / demostració de productes cooperatius a la restauració s’emmarca en la campanya IMPLICA’T en el consum de producte cooperatiu, i es posa en marxa en col·laboració amb el grup de restauració Chefsbook. Aquesta acció se subvenciona mitjançant el Departament d’Empresa i Ocupació i el SOC a través del programa de projectes innovadors, cofinançat pel Fons Social Europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa