Els cellers de Bellmunt, al carrer per al 3er tast de Santa Bàrbara

La cita és aquest dissabte, 8 de desembre, a partir de les 12:00 h

8 cellers de Bellmunt participaran enguany del Tast de Santa Bàrbara. Foto: VADEVI.cat

La festivitat de Santa Bàrbara, anys enrere la gran celebració de les poblacions vinculades a la mineria com Bellmunt del Priorat, congrega aquest dissabte dia 8 els cellers d’aquesta vila de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat per treure els seus vins al carrer i oferir-los a degustació a tothom qui vulgui assaborir-los. Enguany es podran tastar vins locals que es troben a hores d’ara al mercat i que pertanyen als cellers següents: Celler Bartolomé, Celler Casa Gran del Siurana, Celler Costers del Priorat, Celler Família Sedó-Barceló, Celler Gran Clos, Celler Mas d’en Gil, Celler Morlanda, Celler Pinord Mas Blanc i Celler Solà Clàssic.

El tast de Bellmunt és l’última mostra de vins popular de l’any de les diverses que s’organitzen a les viles de la DOQ Priorat i representa una de les últimes oportunitats de l’any per conèixer els vins d’aquestes localitats. Els productors de Bellmunt del Priorat proposen un tast que s’engegarà a les 12:00 h del matí i s’acabarà cap a les 14:30 h, al passeig del Priorat. La mostra de vins de Santa Bàrbara s’organitza per tercera vegada a la vila de Bellmunt.

Els vins de Bellmunt gaudeixen de les principals característiques que identifiquen tots els vins de la DOQ Priorat i que els han situat entre els més reconeguts arreu del món i, a més, incorporen una personalitat molt marcada per les particularitats orogràfiques i climàtiques del seu terme municipal.

Aquest municipi és conegut per la importància que van tenir a mitjan segle XX les mines de plom. El poble té un ric patrimoni vinculat a aquesta activitat minera i s’hi ha creat en els darrers anys un centre d’interpretació (amb una ruta senyalitzada per l’interior de les mines) vinculat a la xarxa del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat dóna suport a les diferents celebracions a l’entorn del vi que s’organitzen a les viles d’aquesta denominació al llarg de l’any, com a mostra de suport a la difusió dels vins locals i la cultura del vi.

La DOQ Priorat és l’única denominació d’origen qualificada de Catalunya i una de les dues úniques distingides amb aquest segell a l’Estat espanyol, d’acord amb els mètodes i sistemes de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.

Nou comentari