VadeVi
Els cellers del Bages presenten les seves novetats al sopar de la Confraria del Bages

El sopar organitzat per la Confraria del Bages per a tastar els vins que els cellers de la DO Pla de Bages han tret al mercat aquesta temporada ha aplegat 214 persones. Els comensals van poder degustar 10 vins, un de cada celler pertanyent a la Denominació d’Origen, acompanyant el sopar que es va servir al restaurant Torre Busquet.

Els vins que es van tastar van ser 3 blancs (Artium Picapoll 2009, Solergibert Picapoll 2009 i Més que Paraules Jaumandreu’09), 2 rosats (Abadal Cabernet Sauvignon/Sumoll i Mas de St. Iscle Cabernet Sauvignon) i 5 negres (As de Copes 2009, Bernat Oller 2006 Merlot, Fargas-Fargas Ull de llebre 2006, Collbaix Cabernet Sauvignon, i Jaume Grau Sensus Criança). Tots els vins van ser escollits pels propis cellers. De fet, representants dels mateixos cellers van assistir al sopar per a representar els seus vins i respondre les qüestions que poguessin sortir entre els socis i amics de la Confraria.

Des de fa gairebé deu anys, la Confraria dels Vins del Bages organitza cada mes d’abril aquest tast, que podria qualificar-se com la presentació no oficial dels vins del Bages de la temporada. La vetllada, que havia començat amb una copa de cava dels cellers elaboradors d’Artés, va servir per a què cadascú es formés una idea d’aquests vins, sense ànims de transformar-se en un concurs o competició.

La Confraria ja prepara el seu proper acte, la Cerimònia d’Investidura de nous Confrares, que es celebrarà a finals del mes de maig, concretament el dia 29, a la Plaça Major de Santpedor.


Aquest sopar de presentació de les novetats ja fa gairebé 10 anys que es fa FOTO: CONFRARIA DELS VINS DEL BAGES


Els cellers van presentar els seus vins durant el sopar FOTO: CONFRARIA DELS VINS DEL BAGES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa