VadeVi
Els cellers han de donar-se a conèixer a través dels mitjans de comunicació i treure suc del potencial d’internet

Les empreses han de treballar més en la comunicació i comercialització del seu producte i apostar per a més mitjans de comunicació a l’hora de publicitar els seus vins. Aquesta és una de les principals conclusions de la segona Jornada d’Innovació del Debatdevi, organitzada per l’Incavi i celebrada aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona.

Xoan Elorduy ha presentat un estudi sobre les estratègies de comercialització dels cellers catalans que produeixen més de 50.000 ampolles. La principal conclusió és que encara queda molt camí a recórrer, ja que només la meitat dels cellers es publiciten a través d’algun mitjà de comunicació. Primerament cal que els cellers tinguin un coneixement més gran de qui és i què vol el seu consumidor i adaptar la publicitat o promoció a aquests criteris. Des d’aquest punt de vista, internet pot ser un bon mitjà ja que permet segmentar molt bé l’audiència i arribar directament al consumidor potencial.
[[frase]]
La comunitat de pràctica Vinternet, formada per Gerard Amorós, Xavier Güell, Antxon Pous, Albert López, Toni Mascaro, Ryan Opaz, i Àlex Duran ha aprofitat el Debatdevi per presentar-se per primera vegada de forma presencial. L’objectiu era recollir opinions i idees sobre quines són les necessitat que el sector del vi a Catalunya té en relació a l’ús d’internet per a a comunicació, marketing i comercialització.

Cal que els cellers es publicitin
Durant el Debatdevi s’ha fet evident que els cellers han de treure molt més suc a internet i aprofitar les seves potencialitats per arribar al consumidor. En aquest sentit, el sector ha manifestat que cal més formació sobre les eines bàsiques, l’e-commerce i que cal continuar generant espais de debat i d’intercanvi d’experiències.

Una de les dades més sorprenents de l’estudi elaborat per l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava és que la meitat dels cellers catalanes no utilitza cap mitjà per publicitar-se i que, els que ho fan utilitzen molt poc internet, només el 2’6% tot i que és el mitjà que mostra un major grau de satisfacció, un 9%, per la possibilitat de segmentar l’audiència i arribar a un públic especialitzat.

La preocupació per la poca presència mediàtica dels vins catalans al mercat ha estat una constant en la jornada, però aquest sentiment contrasta amb la nul·la voluntat dels cellers -pràcticament tots els enquestats- de fer cap canvi en la seva política de comunicació.

La poca presència mediàtica dels vins catalans al mercat “és una anomalia”, segons Miguel Figini, director Vintaix, comunitat distribuïdora en línia. Figini ha ha coincidit amb la resta de participants a assenyalar que és el desconeixement el que porta al consumidor a optar per un Rioja o un Ribera del Duero conegut i és per això que la presència dels vins catalans als mitjans es considera vital per capgirar aquesta tendència. Així, durant el Debatdevi, s’ha encoratjat als cellers a apostar per la promoció dels seus vins a través diferents mitjans de comunicació, especialment internet.


Oriol Guevara durant la presentació de Debatdevi FOTO: Incavi


Antxon Pous, Albert López, Toni Mascaró (membres de la comunitat vinternet) i Gemma Urgell (Incavi) durant el segon Debatdevi FOTO: Incavi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa