VadeVi
Els ceps de xarel·lo transformats en obres d’art a l’exposició ‘La vinya dels sentits’

L’exposició La vinya dels sentits arriba a la Capella de Vinseum, el Museu de les cultures del vi situat a Vilafranca del Penedès. Aquest divendres es farà la inauguració i es podrà visitar fins el 14 de gener. L’exposició compta amb una selecció de les 58 peces que artistes d’arreu d’Espanya van crear a partir d’una crida realitzada pels organitzadors del Congrés d’Art i Paisatge que es va celebrar el juliol passat a Can Maristany (Lavern).

Totes les obres tenen com a punt de partida un cep de xarel·lo del Penedès i a partir d’aquí, les interpretacions són múltiples i variades, de cada artista n’ha sortit una proposta ben diferent. Hi trobem obres inspirades en formes antropomòrfiques o que evoquen personatges irreals, com ara Mans, de Fèlix Plantalech, o Ceptaure, de Jorge Egea. Però també obres que sobreposen tota una coloració i una plàstica pictòrica a l’aspecte natural i envellit del cep, com ara Pop-cep, de Josep Almirall-Llusià. Els sentiments cap al paisatge rural i el treball a la vinya també hi troben el seu lloc, en l’obra de Roser Oter La Terra del Record, la de M. Assumpció Raventós L’Origen de la Terra, o Suor, de RO Caminal i Camins de cep, de Josep Massana.

En definitiva, tot un ventall de noves mirades que travessen el cep i li donen un nou sentit que té per objectiu fer-nos reflexionar sobre els valors que es guarden en el nostre patrimoni vitivinícola i, sobretot, cultural.


L’exposició consta de 58 obres totes inspirades en un cep de xarel·lo FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa