La nova i moderna pàgina web www.enolegs.cat vol ser el lligam entre tot el col·lectiu d’enòlegs del país. És una eina de treball que permetrà actualitzar les dades, notícies i informacions d’una manera ràpida i dinàmica, millorant la comunicació amb tots els seus associats. La pàgina consta d’una part oberta a tot el públic en general on es poden consultar, a nivell informatiu, totes les activitats que s’organitzen, notícies del sector i comunicats. A més a més, també consta d’una part privada exclusiva pels associats on es podrà accedir a dades més concretes, com actualitzacions de la legislació vitivinícola, borsa de treball, inscripcions als actes, publicacions tècniques, votacions i comentaris.

Les empreses del sector i els centres docents també tenen cabuda a la web i disposen d’una àrea privada pròpia, on es poden anunciar, fer comunicats de les seves novetats o fer ofertes al col·lectiu d’enòlegs associats.

Divendres 26 de novembre, el celler d’Espiells de Juvé y Camps va ser l’escenari on gairebé 150 persones es van aplegar per celebrar els 50 anys de Rius&Rius Assessors i els 25 anys de l’Associació Catalana d’Enòlegs. Va comptar amb la presència de la família Juvé, de les empreses patrocinadores de l’ACE –AEB Group, Amorin i Laffort–, representants de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i del de Vilafranca del Penedès, dels estudis d’enologia –Facultat d’Enologia i Escola de viticultura i enologia Mercè Rossell i Domènech-, d’alguns consells reguladors de les denominacions d’origen, d’associacions vitivinícoles i de mitjans de comunicació.

La trobada va ser presentada per Josep Ma Martí, i es va dividir en dos blocs. En la primera part va tenir lloc una exposició a càrrec de Santi Rius, director-gerent de la consultora Rius&Rius Assessors, en què després d’explicar la trajectòria pionera de la seva empresa al costat del sector vitivinícola, va recordar el lliurament del Xè Premi Jaume Ciurana d’Enologia, com un altre dels actes de la commemoració del seu 50è aniversari, celebrat el passat abril al paranimf de la Universitat Rovira i Virgili.

La segona part de la celebració de la història de l’ACE es va iniciar amb la presentació, a càrrec d’Isaac Rigau, de la innovació que proposa www.enolegs.cat. En l’acte es va presentar el llibre 25 aniversari (1984-2009) Associació Catalana d’Enòlegs , escrit per Salvador Llorac i Santis, químic bromatòleg, diplomat en nutrició i dietètica i metal·lúrgica. L’autor, soci fundador de l’Institut d’Estudis Penedesencs i del Centre d’Estudis Sadurnicencs, té publicats molts articles i treballs en el camp de la història local, geografia i cultura i és un bon coneixedor de la comarca del Penedès. El llibre és un treball imprescindible per a tots els associats i també pretén oferir informació de l’evolució de la realitat vitivinícola catalana, aportant antecedents històrics de l’origen de l’enologia, dades de l’ensenyament o de la professió de l’enòleg.

El president de l’associació, Josep Anton Llaquet, acompanyat d’en Santi Rius, patrocinador en l’edició del llibre, van atorgar els exemplars signats i dedicats a cadascun dels expresidents per ordre d’antiguitat en la trajectòria de l’ACE: Josep Llucià Arnal (1982-1985), Ramon Viader Guixà (1985-1990), Josep Ribas Beltran (1990-1994), Carles Playà Maset (1994-2006) i Oriol Guevara Sendra (2006-2010).

Santi Rius i Josep Anton Llaquet van lliurar un obsequi a Joan Juvé Santacana, president de Juvé y Camps, i van entregar el llibre a en Ramon Viader (Laboratorios Viader Análisis S.L) i en Pere Domingo ( Establiments Domingo, S.A.) com a col·laboradors en l’edició.

L’acte va concloure amb el discurs d’en Josep Anton Llaquet, actual president de l’associació, el qual va agrair la presencia del públic, la participació dels qui col·laboren amb l’ACE i va felicitar als membres de la Junta. Des de l‘associació va animar a tothom a participar-hi per enfortir-la. Es va fer el lliurament a totes les persones assistents d’un exemplar del llibre i, en acabar es va convidar a tothom a brindar per ambdós celebracions en el refrigeri que va oferir Juvé y Camps.


Autoritats en la festa dels 25 anys de l’ACE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa