Els escumosos DO Penedès amplien horitzons

El monopoli governamental finlandès de venda de begudes alcohòliques demana propostes

Les botigues ALKO ostenten el monopili de la venda de begudes alcohòliques a Finlàndia. Foto: VADEVI.cat

Alko, l’empresa pública finlandesa que administra el dret exclusiu a la venda al detall de begudes alcohòliques que continguin més d’un 4,7% d’alcohol, ha obert un concurs per a que empreses elaboradores de vi escumós de la DO Penedès presentin les seves propostes per a poder entrar en el mercat finlandès el proper mes de juliol.

Les característiques que es requereixen a aquests escumosos penedesencs són que sigui Extra Brut o Brut Natural almenys, amb 20 mesos de fermentació en ampolla i que es disposi d’un volum estimat de 5000 ampolles.

Actualment ja són 10 les empreses que aposten per elaborar el vi escumós sota el segell de la Denominació d’Origen Penedès, i el Consell Regulador de la DO creu que amb la nova normativa que s’està treballant per aquest tipus de vi, però sobretot “amb la il·lusió i esforç dels mateixos elaboradors, s’aconseguirà tenir una bona representació a un gran nivell de qualitat definint així una identitat territorial”.

Alko, el monopoli de begudes alcohòliques finlandès

ALKO Inc és una empresa propietat al cent per cent del Govern finlandès i administrada i supervisada pel Ministeri d’Afers Socials i Salut, que té per objecte regular el consum d’alcohol i reduir els seus efectes adversos.

Les activitats d’ALKO i el dret exclusiu a la venda al detall de begudes alcohòliques que continguin més d’un 4,7% d’alcohol per volum, són un element essencial del sistema d’alcohol finlandès i es basen principalment en la política social i de salut.

Alko va vendre el 2011 104,3 milions de litres de begudes alcohòliques per valor de 601 milions d’euros abans d’impostos.

Nou comentari