Els estudis de sommelier tornen a Tarragona

La Universitat Rovira i Virgili ha organitzat un curs per a tots els que es vulguin professionalitzar en aquesta matèria

Imatge de la sala de tast de la URV durant una edició del concurs de vins de la DO Tarragona.

La Universitat Rovira i Virgili torna a organitzar un curs per a tots els que es vulguin especialitzar en la professió de sommelier. La URV, que està formant enòlegs des de l’any 1988, va impartir estudis per la obtenció del Certificat Professional de Sommelier des del 2005 fins al 2009. Ara, després de quatre anys d’inactivitat s’ha tornat a ofertar aquesta docència atesa la demanda d’especialització que s’estava reclamant des del sector de la restauració i comercialització de vins i licors. Els seus objectius són donar als alumnes les eines i coneixements necessaris per a saber:

– Planificar establiments, àrees o departaments de servei i/o comercialització de begudes,vins i licors.

– Organitzar els processos d’aprovisionament i compra.

– Gestionar la correcta conservació dels vins i begudes.

– Elaborar i dissenyar cartes de begudes, vins i licors, tant nacionals com internacionals, relacionant-les amb ofertes gastronòmiques.

– Realitzar el servei de begudes vins i licors, assessorant als clients.

Aquest curs d’extensió universitària consta de 240 hores lectives i pràctiques repartides en dos anys de gener a juny i en classes concentrades en un sol dia a la setmana. A més d’una bona base en enologia i viticultura, que és el punt fort de la Universitat Rovira i Virgili, s’impartiran una amplia gamma de matèries necessàries per adquirir coneixement i nivell per a exercir de sommelier: geografia vitivinícola, destil·lats, productes, gestió, servei, etc.

L’inici d’aquest curs serà el pròxim dilluns 21 de gener i encara està obert el termini d’inscripcions. Per a tots els qui hi estiguin interessats, en aquest enllaç de la web de la Universitat hi trobaran tota la informació del curs.

Nou comentari