Els gasos a l’enologia

El 23è Congrés anual de l'Associació Catalana d'Enòlegs, que se celebra els dies 23 i 24 de març, inclourà jornades tècniques i l'entrega de premis al Sopar de l'Enologia

Els gasos tenen múltiples aplicacions a l’elaboració del vi. Foto: Messner

L’Associació Catalana d’Enòlegs celebra enguany el seu 23è Congrés anual els dies 23 i 24 de març, amb la jornada tècnica dedicada a l’ús dels gasos a l’enologia, juntament amb la Nit de l’Enologia.

La jornada tècnica permetrà la trobada entre les empreses líders en el sector i els enòlegs.

L’acte es desenvoluparà a l’Hotel Ciutat de Granollers, vora la zona vitivinícola d’Alella, en un lloc cèntric i ben equipat que farà possible una bona organització de les jornades i el sopar.

El congrés d’aquest any estarà obert als punts de vista de les diverses empreses especialitzades participants, que mostraran les últimes tecnologies desenvolupades respecte als gasos que poden participar de l’elaboració del vi, i permetrà conèixer els equips i solucions adaptades a cada etapa del procés d’elaboració del vi, des de la verema fins l’embotellat incidint també notablement en la criança i conservació.

L’aplicació de gasos s’ha convertit en una tècnica indispensable en la tecnologia moderna, i té l’objectiu principal d’obtenir els màxims nivells de qualitat sense deixar de banda el respecte pel medi ambient.

Respecte a la Nit de l’Enologia, divendres 23 de març l’Associació Catalana d’Enòlegs n’organitza una nova edició, en un acte que vol reunir enòlegs i representants de tots els àmbits relacionats amb el vi i la viticultura.

Al sopar es lliuren els premis de l’associació, que reconeixen la professionalitat i el talent dels enòlegs. Així mateix, es premia un periodista pel seu paper destacat en la promoció de l’enologia.

Els premis per als enòlegs es reparteixen en quatre categories, l’enòleg amb la millor trajectòria profesional, amb Jordi Botta Matas, Montserrat Mascaró Alemany i Lluis Ràfols Bages com a nominats; l’enòleg que ha realitzat el projecte d’investigació o la proposta més innovadora, amb Anna Puig Pujol, Anna Velàzquez Peñarrocha i Anna Gras Moreu com a nominades; l’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica, amb Pere Rovira Rovira, Manel Raventós Negra i Pere Escudé Gonzàlvez com a nominats; i l’enòleg sènior 2011 en reconeixement a una trajectòria professional que es lliurarà a Pere Llopart Vilarós.
La nit de l’enologia se celebrarà a l’Hotel Ciutat de Granollers, el divendres 23 de març de 2012 a partir de les 20:30 h.

Nou comentari