Els gasos tenen múltiples aplicacions a l’elaboració del vi. Foto: Messner
L’Associació Catalana d’Enòlegs celebra enguany el seu 23è Congrés anual els dies 23 i 24 de març, amb la jornada tècnica dedicada a l’ús dels gasos a l’enologia, juntament amb la Nit de l’Enologia.
La jornada tècnica permetrà la trobada entre les empreses líders en el sector i els enòlegs.
L’acte es desenvoluparà a l’Hotel Ciutat de Granollers, vora la zona vitivinícola d’Alella, en un lloc cèntric i ben equipat que farà possible una bona organització de les jornades i el sopar.
El congrés d’aquest any estarà obert als punts de vista de les diverses empreses especialitzades participants, que mostraran les últimes tecnologies desenvolupades respecte als gasos que poden participar de l’elaboració del vi, i permetrà conèixer els equips i solucions adaptades a cada etapa del procés d’elaboració del vi, des de la verema fins l’embotellat incidint també notablement en la criança i conservació.
L’aplicació de gasos s’ha convertit en una tècnica indispensable en la tecnologia moderna, i té l’objectiu principal d’obtenir els màxims nivells de qualitat sense deixar de banda el respecte pel medi ambient.
Respecte a la Nit de l’Enologia, divendres 23 de març l’Associació Catalana d’Enòlegs n’organitza una nova edició, en un acte que vol reunir enòlegs i representants de tots els àmbits relacionats amb el vi i la viticultura.
Al sopar es lliuren els premis de l’associació, que reconeixen la professionalitat i el talent dels enòlegs. Així mateix, es premia un periodista pel seu paper destacat en la promoció de l’enologia.