Els gegants de Mataró tenen cava propi. Els quatre cellers de Mataró -Cellers Catellví, Vins Santi, Bodegues Monserrat i Can Monserrat- han editat un cava commemoratiu de la 25a Postal de Gegants com a resposta a una iniciativa de l’Institut Muncial d’Acció Cultural (IMAC).

La Postal de Gegants és un dels actes principals de la festa major de Les Santes, la festa major de la ciutat dedicada a les santes Juliana i Semproniana que ha començat aquest cap de setmana. La Postal de Gegants és una foto commemorativa dels gegants oficials de la ciutat, els gegants Rovafabes, amb la parella de gegants convidats a cada festa major. El 1987 no va haver-hi gegants convidats, de manera que malgrat ser una tradició de 26 anys, aquesta és la 25a postal de gegants. Per commemorar la xifra la sala d’exposicions de Can Palauet acull fins al12 de setembre una exhibició de totes les postals i fotografies aportades pels ciutadans.

Es tracta d’un reserva brut elaborat per la Masia Pere Rius de Castellví de la Marca amb les varietats macabeu, xarel·lo i parellada. És un cava jove, de 18 mesos de criança, afruitat i aromàtic. En total se n’han embotellat prop de 2.000 ampolles, que es vendran al preu de 6,60 euros tant als cellers que formen part de la iniciativa com a la botiga de Les Santes. L’ampolla està etiquetada amb la mateixa imatge que il·lustra el cartell de l’exposició dels 25 anys de la Postal de Gegants, obra de Jordi Cuyàs.

A més, serà el cava que s’utilitzarà per preparar aquest any la Juliana. La Juliana és la beguda típica de la festa que només se serveix un cop a l’any, la nit dels Requisits, el dia 28 de juliol. Es fa a base d’un granissat de fruites vermelles, suc de taronja, molt de cava i una barreja secreta de licors.


El cava s’ha elaborat especialment per a commemorar la 25a Postal de Gegants FOTO: AJ. MATARÓ


La família Robafaves són els gegants oficials de la cituat de Mataró FOTO: XAVIER DEL VILLAR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa