VadeVi
Els germans Roca escullen els vins de Torres Mas La Plana i Grans Muralles per a la seva gira internacional

Grans Muralles i Mas La Plana, els vins més emblemàtics de Torres, acompanyaran de nou als germans Roca en la seva gira gastronòmica ‘The Cooking Tour Experience 2015’, que aquest estiu els portarà a Argentina, als Estats Units i a Turquia, amb el patrocini del BBVA.

Els responsables del millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, han elegit aquests dos vins, de les anyades 2009 i 2010 respectivament, a més de Mas Cavalls Pinot Noir 2012 de Marimar Estate, a Califòrnia, per maridar les creacions gastronòmiques que serviran als actes de les ciutats americanes de Miami, Birmingham i Houston. Els vins harmonitzaran amb els plats creats per l’equip d’El Celler de Can Roca, a partir dels ingredients locals seleccionats pels germans Roca en els seus viatges de prospecció de la passada primavera.

Mas La Plana (D.O. Penedès) és el vi insígnia de Cellers Torres, 100% cabernet sauvignon i de producció limitada, que neix a la finca residència de la família a Pacs del Penedès. És un dels vins Torres que més reconeixements ha rebut al llarg dels anys, superant, en la primera anyada, els grans cabernets francesos en un tast a cegues a l’Olimpíada del Vi de París organitzada per la revista Gault & Millau el 1979. L’anyada 2010 celebra el 40 aniversari del naixement d’aquest gran vi.

Grans Muralles (D.O. Conca de Barberà) va néixer com a expressió màxima del patrimoni vitivinícola català, incorporant varietats de raïm ancestrals recuperades per Torres – primer la garró i, a partir de l’anyada 2009, també la querol – al cupatge de varietats catalanes. Aquestes varietats, juntament amb els sòls de pissarra de la finca, confereixen al vi una identitat pròpia i diferencial.

Pel què fa a Marimar Estate Mas Cavalls, aquest és un vi elaborat per Marimar Torres, 4a generació, a la seva finca de Califòrnia, a Sonoma Coast, on les brises fresques i boires de l’Oceà Pacífic contribueixen que els raïms de pinot noir adquireixin un major equilibri i concentració, així com aromes més refinades i elegants.

Els germans Joan, Josep i Jordi Roca, acompanyats de 40 cuiners i cambrers del seu equip de Girona, elaboraran un menú especial i diferent a cada país homenatjant la cultura i gastronomia locals durant les cinc setmanes que durarà la gira. ‘The Cooking Tour Experience 2015’ és fruit del programa ‘Alta Cuina amb Valors’, que impulsen els germans Roca amb el BBVA Bancomer, amb l’objectiu de trobar els millors ingredients del món, incentivar el treball dels productors locals i donar suport als nous talents de cuina de cada país.

Sobre Cellers Torres

El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes al Penedès. Des dels seus orígens el 1870, Torres ha aconseguit unir tradició i innovació amb l’objectiu de liderar l’elaboració del vi i del brandi de primera qualitat, sempre treballant amb un rigorós respecte cap al medi ambient. Entre els reconeixements més recents destaca el de la Marca de Vins més admirada del món el 2014 i el 1015 segons el rànquing que publica la revista britànica Drinks International. Avui, coincideixen al capdavant del negoci la 4a generació de la família, representada pel president de l’empresa, Miguel A. Torres, i els vicepresidents, Juan M. Torres i Marimar Torres, i la 5a generació, formada per Miguel Torres Maczassek –director general del grup Torres des de setembre del 2012–, Mireia Torres Maczassek –directora general de Torres Priorat i de Jean Leon i responsable de l’àrea de R+D+i–, Arnau Torres Rosselló i Cristina Torres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa