Els millors vins ecològics de la guia Vinum Nature a l’EcoSostenibleWine

El fòrum de debat sobre la ecologia i el vi acollirà l'entrega dels premis Vinum Nature 2012

L’anterior edició de l’EcoSostenibleWine va aplegar més de 500 persones. Foto: VADEVI.cat

EcoSostenibleWine 2012 serà l’escenari de l’entrega dels premis als millors vins ecològics de la guia Vinum Nature que atorga cada any Ecomundis, empresa especialitzada en gestió i comunicació sostenible.

En total s’entregaran quinze distincions “Hoja Dorada: Vino Ecológico de calidad excelente”, resultat de l’avaluació per cata a cegues de més de 650 mostres de vins ecològics el·laborats a l’Estat Espanyol, presentats per a la publicació de la Guia Vinum Nature 2013.

Els cellers guardonats amb una major puntuació recolliran els premis corresponents a les següents categories: cinc vins negres, quatre blancs, tres caves, dos rosats i un licor.

També es farà entrega de les distincions “Vinum Nature 2012-Acció Sostenible: Reconeixement a les bones practiques medioambientals” a tres bodegues de l’Estat Espanyol. Aquestes bodegues han estat seleccionades per l’equip tècnic d’Ecomundis en base a paràmetres de sostenibilitat.

EcoSostenibleWine 2012 se celebrarà a Vilafranca del Penedès el proper 6 novembre amb l’objectiu de debatre l’adaptació dels actuals sistemes de producció ecològica a l’escenari que planteja el canvi climàtic, especialment pel que fa a l’adaptació i la sostenibilitat de la vinya i el vi en un futur immediat. Un tema de gran interès pel sector vitivinícola i també pel consumidor.

Durant aquesta jornada reconeguts professionals en producció i recerca de vins i caves, elaborats sota criteris de sostenibilitat, exposaran les pautes i els mecanismes existents per a una possible integració sostenible entre la vinya, el vi/cava i el territori, valorant les possibilitats futures de crear una nova categoria de vins, els ecològics-sostenibles.

EcoSostenibleWine 2012 està organitzat per l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava i VIMAC (Fundació Vinya, Medi Ambient i Consumidors) i amb la col · laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari