Els nens de Falset amb la cooperativa

Els alumnes de l'Escola Antoni Vilanova van celebrar el carnaval amb motius vitivinícoles

Les disfresses van fer referència a la façana del celler, a bótes, raïm, tisores de podar i altres estris. Foto: Cooperativa Falset Marçà

Els 350 alumnes de l’escola Antoni Vilanova de Falset van celebrar divendres, 17 de febrer, la festa del carnaval amb disfresses relacionades amb els 100 anys de la Cooperativa Falset Marçà.

A proposta de la Cooperativa, la Comissió de Festes de l’escola va elegir el centenari com a leitmotiv del carnaval d’aquest 2012. D’aquesta manera, la comunitat educativa es va sumar als actes que Falset Marçà està organitzant per celebrar el seu aniversari –com la posada en marxa del programa de ràdio “100 anys fent vi” a Ràdio Falset i d’altres que s’aniran descobrint–, i manté alhora la voluntat de seguir formant els alumnes en la cultura del vi, de vital importància a la comarca des del punt de vista econòmic i social.

Les disfresses dels alumnes de l’Antoni Vilanova han tingut a veure tant amb el

procés d’elaboració del vi com el treball al món agrari: Els de P3 van anar vestits de sacs d’avellanes, els de P4 de porró, els de P5 d’embut, els de 1er de tractor, els de 2n de carnet del soci de la Cooperativa, els de 3r de portadora, els de 4t de tonell/carretell, els de 5è de tisores de podar i els de 6è de façana de la Cooperativa. A més, tots duran el logotip del celler, en diferents colors, penjat al coll.

Enguany el carnaval de l’Antoni Vilanova ha volgut ser menys colorista però més didàctic, perquè els alumnes aprenguin detalls de la història de la Cooperativa i vocabulari específic d’eines, maquinària i altres elements com els arquitectònics que en són característics.

A més de les disfresses, també el Carnestoltes ha fet al·lusió durant el seu parlament als 100 anys de Falset Marçà i ha estat rebut com cada any al pati de l’escola. Els alumnes de 6è van encetar la festa amb un vals, com és habitual, i s’hi van anar afegint la resta d’escolars.

Per part de la Cooperativa, i en agraïment a la implicació de la comunitat educativa, es

van desplaçar a l’Antoni Vilanova el president, Josep Maria Cots; l’enòleg, Jordi Alonso, i un dels actors de la companyia del Teatre del Nap-Buf que fa les visites teatralitzades al celler. Tots tres es disfressats per a l’ocasió, van fer una intervenció humorística alhora que pedagògica sobre la Cooperativa i la seva història.

Nou comentari