VadeVi
Els pobles del Priorat es bolquen amb els seus vins de vila

La importància del terrer en el vi i la importància del vi en el poble. Això és el que el Priorat pretén donar a conèixer a través de diverses jornades, fires i mostres programades per aquest 2010. Després que el consell Regulador de la DOQ Priorat aprovés la tardor passada l’expressió Vi de Vila, per “reforçar la identitat dels pobles d’aquesta DO i refermar encara més els seus lligams amb els vins que s’hi produeixen”, el proper dilluns 12 d’abril s’iniciarà un seguit d’activitats per promoure aquest concepte.

Gairebé tots els pobles vitivinícoles del Priorat han programat activitats per donar a conèixer els seus vins. Els primers de fer-ho seran els de Poboleda. Tant els cellers com l’Ajuntament, amb la complicitat de la DOQ Priorat, han preparat pel proper dilluns 12 d’abril una presentació de l’anyada 2007. Durant la jornada, batejada com a Poboleda Vins, els cellers aniran presentant successivament i durant tot el matí els seus vins de l’anyada 2007. A la tarda, el professor d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili i director del panell de tast de la DOQ Priorat, Joan Miquel Canals, farà una conferència sobre “Els vins de Poboleda en el context de la DOQ Priorat”. L’objectiu és que els professionals del vi, que són el públic a qui va dirigida la jornada, puguin fer-se una idea de quines són les característiques més pròpies de les vinyes, el sòl i els vins de Poboleda. Les inscripcions s’han de fer abans del 6 d’abril a través de l’ajuntament de Poboleda.

Altres pobles com Porrera, Gratallops, Bellmunt, La Vilella Alta o Torroja també estan preparant mostres i tastos de vins, cada un potenciant les seves característiques. Així, per exemple, Porrera repetirà el Tast de Carinyenes que ja va fer l’any passat el proper 26 d’abril, i Gratallops el Tast amb Llops el proper 1 de maig, coincidint amb la Fira del Vi de Falset. Torroja organitzauna jornada de portes obertes a tots els cellers del poble i degustació dels seus vins. A més, proposen visitar les vinyes amb 4×4 i, per completar el dia, s’està preparant una mostra d’artesania. La Vilella Alta, per la seva banda, aprofitarà el bon temps de finals de juny per fer una mostra dels seus vins.


Festa de l’Antiga Verema a Poboleda FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa