VadeVi
Els Premis Vinari com a referents en la formació
  • CA

Per primera vegada un dels tastos dels Premis Vinari s’ha obert a la formació de nous professionals. Tres estudiants, dos d’enologia i un de sommelieria, han estat convidats a participar a l’últim dels tastos preliminars de l’edició 2015.

Els tres van tastar exactament el mateix que qualsevol dels altres participants professionals. Això sí, les seves valoracions no es comptabilitzaran i no afectaran a les puntuacions del concurs.

Eduard Gallach, alumne del curs de tast basat en els vins guardonats en l’edició 2014 dels Premis Vinari que ha impartit en Joan Nebot a Vic, ha estat un dels afortunats.

Per ell era el primer tast professional i ara que està cursant estudis de sommelieria, tot i que de formació és arquitecte tècnic, considera que “va ser una gran oportunitat” de viure de prop el procés d’avaluació dels vins.

“No té res a veure amb un tast no professional. Tastant tantes mostres te n’adones de la varietat que hi ha i de les possibilitats que t’ofereix el món del vi” assegura l’Eduard. I afegeix, que “amb un tast com aquest em vaig adonar que en sabia una mica més del que em pensava”.

Helena Hugas, és estudiant d’enologia. Ella ja havia participat en d’altres tastos professionals, però així i tot creu que “va ser tota una experiència compartir taula amb enòlegs i sommeliers de tant de nivell”.

Pel que fa als vins, hi va haver uns quants negres de criança que la van sorprendre positivament, malgrat per ella, els vins de la DO Tarragona i de la DO Conca de Barberà no li eren nous.

En Manu Castro, és el tercer dels estudiants que van participar a l’últim tast preliminar dels Vinari, tot i que recordem, les seves puntuacions no es comptabilitzaran. “No m’esperava tanta diversitat de vins”, assegura en Manu que afegeix que va estar molt content de poder participar i de poder veure per dins com funciona un concurs de vins com aquest.

Tenint en compte la bona acollida d’aquests estudiants, des de l’organització dels Premis Vinari no es descarta que en properes edicions es pugui repetir aquesta experiència o fins i tot ampliar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa