VadeVi
Els preus del vi romanen estables en el darrer any, excepte els del cava, que baixen

L’Observatori de la Vinya, el VI i el Cava facilita en el seu darrer informe noves dades sobre l’evolució dels preus al consum. Els estudis de l’organisme català deixen molt clar que, per a la majoria dels productes analitzats, no hi ha grans diferències de preu en funció de l’establiment de venda. Tanmateix, el preu mitjà global en els hipermercats és un 9,8% inferior al dels supermercats de gamma alta–mitjana. Les diferències s’aprecien més en els vins negres. En aquest cas, les variacions en el preu repercuteix en més de 2 Euros per ampolla.

La comparativa de preus interanual mostra com els preus s’han mantingut estables per a la majoria de productes. Globalment, l’evolució respecte a l’any anterior (setembre del 2009) posa de manifest aquesta estabilitat (-0,1%).Les variacions per categoria han estat més negatives en el cas dels caves (-0,9%). D’altra banda, per als vins negres s’observa un lleuger increment interanual en el preu (1,0%).

Els preus al consum es recullen trimestralment i coincidint amb la publicació dels informes de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava (els mesos de març, juny, setembre i desembre). Els preus al consum que es presenten en aquest darrer document han estat obtinguts el mes de setembre del 2010.

Un altre dels aspectes que destaca l’organisme és que els vins blancs i els caves de referència estan molt ben representats en la totalitat del establiments del país. Pel que fa als vins negres, la representació és més baixa, sobretot pel que fa als vins de criança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa