VadeVi
Els propietaris de Freixenet s’abaixen el sou

Al gener de 2010, els quatre propietaris de Freixenet (els germans Pilar, Carme, Dolors i Josep Ferrer Sala) van renunciar als seus llocs en el consell i van passar el relleu als fills. El traspàs i la crisi van portar a una retallada de les retribucions del consell d’administració i dels sous dels alts directius del grup. En el darrer any, els membres del consell van cobrar 478.890 euros, un 18% menys, explica Expansión.com. Més forta va ser la baixada de les nòmines dels alts directius, que van disminuir un 30%, fins a 368.540 euros. Tots dos imports sumen 847.430 euros, un 24% menys que el 2009.

En el seu últim exercici fiscal, tancat el passat 30 d’abril, Freixenet va reduir en un 28% els seus guanys, en registrar un benefici net consolidat d’1,99 milions d’euros, enfront dels 2,77 milions de l’exercici anterior, es llegeix a Expansión.com.

Les filials Castellblanch, René Barbier i Segura Vídudas van generar unes pèrdues de set milions. Per contra, Freixenet ja obté beneficis en les companyies que ha creat en els últims anys per produir vins a la Ribera del Duero i Rioja. El grup també guanya diners amb les filials comercials que té a França, Regne Unit, Alemanya, Mèxic, Brasil, Rússia, Itàlia, Portugal, Austràlia i Japó. Per contra, registra pèrdues a Croàcia, Estats Units, Argentina, Xina, Uruguai, Suècia i Suïssa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa