VadeVi
Els restaurants Cal Baumer, l’Ú i el Marejol obtenen els primers premis del concurs CARTAVI 2010

Els restaurants Cal Baumer, de Prat de Lluçanès; l’ Ú, de Les Gunyoles-Avinyonet del Penedès. i Marejol, de Vilanova i la Geltrú, han estat els guanyadors del Concurs de Cartes de Vins de Restaurants de Catalunya-CARTAVI, que organitza anualment l’Associació Vinícola Catalana conjuntament amb l’INCAVI i l’Associació Catalana de Sumillers.

En aquesta quarta edició s’han presentat un total de 580 cartes, 15% més que l’any passat. L’organització de CARTAVI ha dividit les cartes en tres grups, segons els preus del propi restaurant (exclòs el vi). Així, al Grup A han participat restaurants de fins a 24 euros, sent el guanyador Cal Baumer, de Prat de Lluçanès; al B, de 25 a 45 euros, el triomfador ha estat Ú, de les Gunyoles; i al C, de més de 45 euros, la glòria se l’ha endut Marejol, que ha aconseguit la millor puntuació.

Totes les cartes han passat una rigorosa anàlisi per part d’un jurat multidisciplinari, sent imprescindible per a la seva valoració haver presentat la carta real del restaurant i escrita en català. Altres paràmetres valorats han estat la presència majoritària de vins i caves catalans, així com vins de les DO més properes a l’establiment o la relació qualitat-preu.

L’acte de lliurament dels premis CARTAVI va tenir lloc dilluns 22 de novembre en el marc d’un show-room de vins catalans al Palau de Congressos de Catalunya, presidit pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el Secretari General del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Xavier Castella.

Cellers participants en el show-room
Albet i Noya, Alta Alella, Heretat Oller del Mas, Bodegas Torre del Veguer, Can N’Estruc-Can Dez Mas, Casa Gran del Siurana-Cims de Porrera, Castell de Perelada, Castell del Remei, Celler Cooperatiu Gandesa, Loxarel, Espelt Viticultors, Comercial Grup Freixenet, Ferré i Catasús, Huguet de Can Feixes, Jean Leon, Joan Sardà, Juvé i Camps, L’Olivera, Llopart Cava, Miguel Torres, Roqueta Origen, Torelló Llopart, Unió Corporació Alimentària, Jané Ventura, Tomàs Cusiné i Viticultors Mas d’en Gil.


Vista general del CARTAVI 2010 Foto: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa