VadeVi
Els Ruiz-Mateos perden el control de Cavas Hill

El Jutjat Mercantil número 3 de Barcelona ha declarat en concurs voluntari de creditors, antiga suspensió de pagaments, l’empresa Cavas Hill, elaboradora de caves i de vins emparats en la Denominació d’Origen Penedès, propietat de Nueva Rumasa, segons informa Europa Press.

La família Ruiz-Mateos ha estat apartada de la gestió després que el jutge hagi decidit la suspensió de les seves facultats d’administració i disposició sobre el patrimoni, segons la sentència de declaració del concurs dictat el 7 de juliol.

Amb aquest procediment, la pràctica totalitat de les empreses propietat de Nueva Rumasa està en concurs de creditors, tant en les divisions d’alimentació i begudes com el negoci hoteler, als quals se sumen algunes societats patrimonials.

A més d’aquesta empresa, la família Ruiz-Mateos ha estat apartada de la gestió dels hotels d’Hotasa a Balears, Grup Dhul, Clesa, Carcesa, Cárnica Oliventina i Hibramer. Quesería Menorquina ha estat venuda per l’administració concursal a directius i treballadors.

Tot i això, manté les facultats d’administració i disposició del patrimoni dels cellers de Cadis (Zoilo Ruiz-Mateos, Unión de Grandes Bodegas, Bodegas Valdivia de Cadis, Bodegas Teresa Rivero i Complejo Bodeguero Bellavista), de Rioja (Marqués de Campo Nuble) i de Toro (Marqués de Olivara), com també de Cacaolat, Elgorriaga, Helados Dhul i Chocolates Trapa.

Segons fonts sindicals, Nueva Rumasa ha arribat a un principi d’acord amb Posibilitum Business, societat que va adquirir Viatges Marsans el juny del 2010, per traspassar-li establiments de la seva divisió hotelera i “altres empreses”.

Entre aquestes altres societats hi figurarien Trapa i els cellers de Rioja i, segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, es va comunicar el pacte a algunes administracions concursals, que només li donaran validesa, en el seu cas, si ho acrediten.

Un celler més que centenari
Cavas Hill va ser adquirida per la família Ruiz Mateos el desembre de 2003. Els origens del celler es remunten al segle XVII quan un emigrant anglès, Joseph Hill, inicia l’explotació de la finca El Maset. El 1887 Cavas Hill es va constituir com empresa dedicada a l’explotació de la vinya i a l’elaboració de vins i el 1918 es van construir les primeres caves subterrànies que van permetre començar a elaborar vins escumosos amb mètode tradicional, el que a hores d’ara es coneix com a cava.


CAVAS HILL VA SER COMPRADA PER RUIZ-MATEOS EL 2003 FOTO: CAVAS HILL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa