La revista Spain Gourmetour dedica en el seu darrer número un article de John Radford als secrets de la fusta en els vins blancs. Radford parla de la tendència, cada vegada més estesa, de fermentar i envellir els blancs en bótes de roure i de com les varietats autòctones en són especialment adequades. Segons Radford, una “delicada i subtil fermentació, i un envelliment encertat en fusta afegeixen una nota de complexitat al vi elaborat”.

En l’article també es defineix la garnatxa blanca com una varietat ideal per a l’envelliment i la fermentació en barrica. Entre altres coses, pels diferents matisos que aporta (aromes delicats, minerals, rics en fruita, càlids…). A més, assegura que “és un raïm que realment reflecteixen a la copa quina és la seva procedència”.

Entre les propostes que Radford deixa sobre la taula per fer gaudir els sentits amb la combinació vi blanc-roure s’hi troben 5 Montsant: Clos d’Englora (Baronia del Montsant); Petit Blanc (Celler Ronadelles; Vall Sellada (Cooperativa Els Guiamets; Tretze (Mas de la Caçadora), i Les Sorts Blanc (Celler del Masroig).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa