VadeVi
Els sentits i el paisatge del vi, un curs de la UB al Vinseum

El Vinseum ofereix per segon any consecutiu un dels cursos del programa Els Juliols de la UB arran d’un conveni signat l’any passat amb la Universitat de Barcelona (UB) i l’ajuntament de Vilafranca i impulsat pel museu amb l’objectiu d’oferir una formació seriosa sobre les cultures del vi. Hi ha 53 alumnes, una vintena més que en l’edició anterior, que va ser la primera. La majoria d’alumnes són estudiants de diferents carreres universitàries -com enologia, química, biologia, història de l’art, filologia, filosofia, etc.- en diferents universitats.

Després de Viatges al món del vi arriba aquest any El vi: els sentits i el paisatge. Aprendre a degustar un bon vi, conèixer l’entorn on es produeix i aprendre a observar de nou els territoris del vi són alguns dels objectius del curs, que es duu a terme aquesta setmana al Vinseum. D’altra banda, els alumnes desenvoluparan els sentits a través del tast, descobriran els sabors del terrer i estudiaran els lligams entre cinema i vi i també els maridatges musicals. El curs s’endinsa en l’estudi d’aquests i altres temes relatius al món del vi i, a partir de cadascun dels sentits de l’ésser humà, analitza com des de la terra fins a les arts es construeixen una sensibilitat i unes emocions vinculades a la cultura del vi.

En deu sessions impartides per diferents professionals del sector com el sommelier Roger Viusà, l’enòleg de Castellroig Marcel Sabaté, el representant de l’Associació Catalana d’Enòlegs Oriol Guevara, l’enòloga de Caves Vilarnau Eva Plazas Torné, el cap d’Enologia de les Bodegues Pinord Carles Playà Maset i el conservador de l’Àrea de Documentació del VINSEUM Joan Cuscó i Clarasó.

La inauguració s’ha fet aquest dilluns a la tarda a càrrec del coordinador del curs Joan Cuscó, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi i el sommelier Roger Viusà.

El conveni amb la UB i l’ajuntament de Vilafranca es va signar per tres anys però l’èxit d’aquestes dues edicions fa pensar que es renoverà.


Inauguració del curs ‘El vi: els sentits i el paisatge’ a càrrec de Joan Cuscó, Raimon Gusi i Roger Viusà FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa