Els sommeliers catalans premien el celler Tomàs Cusiné

El celler Tomàs Cusiné, de la DO Costers del Segre, va ser guardonat amb el premi al millor celler en l’edició 2012 dels premis que atorga l’Associació Catalana de Sommeliers, que es van lliurar la nit del 4 de juny al restaurant tarragoní La Boella.
L’empresari i enòleg Tomàs Cusiné és el responsable que l’any 2003 s’emprenguès al Vilosell un nou projecte vitivinícola, amb el qual ha elaborat vins reconeguts com Vilosell, Geol, Finca Comabarra Macabeu Finca Racons, Auzells, Llebre i Drac Màgic entre d’altres.
La finca del Tomàs Cusiné -situada a 750 metres sobre el nivell del mar- té unes 30 hectàrees plantades de diferents varietats. Pel que fa a l’elaboració, els vins de Tomàs Cusiné son veremats a mà, collits en caixes i refrigerats abans de passar-los per la cinta de selecció per fer una premaceració en fred. Un cop realitzada la fermentació es realitza la criança en bótes de roure de gra fi de 225 litres. Actualment, el celler exporta, a 26 països, el 75 per cent de la seva producció.

Nou comentari