VadeVi
Els treballs del XIII Congrés Nacional d’Investigació Enològica es podran consultar online
  • CA

Montserrat Nadal, professora de viticultura de la Universitat Rovira i Virgili, i tastadora dels Premis Vinari, ha estat una de les participants en aquest congrés que durant quatre dies s’ha fet a Tarragona.

Aquesta trobada d’experts, que originàriament es dedicava a l’àmbit enològic, a l’entorn de la química, s’ha obert a la viticultura i també al món de l’empresa i s’han delimitat cinc àrees molt clares: viticultura, microbiologia, tecnologia enològica, criança i l’envelliment, i anàlisi i el control de la qualitat del vi.

Així, els diferents experts han pogut intercanviar experiències en els seus camps in han posat en comú els seus treballs de recerca.

En l’àmbit de la microbiologia s’han analitzat els usos de determinats llevats, en la viticultura destaca l’interès per les pràctiques que puguin estimular els compostos fenòlics, responsables del color i també les aromes o tècniques per treure fulles que permetin que els sol incideixi més en els grans de raïms, entre moltes altres.

Per Montserrat Nadal, una de les novetats d’aquest any més destacada és la presència de les empreses. Una dedicada a la producció de llevats i una altra a la instrumentació. La seva exposició, segons Nadal, “serveix per donar a conèixer noves propostes sorgides també de la investigació en el sí de les empreses, que permeten als experts contemplar noves possibilitats, com llevats sintetitzats de les mateixes plantes, o ultrasons per a fer anàlisis del vi, entre d’altres”.

Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat la possibilitat d’interactuar de forma virtual amb els ponents a través d’una aplicació, el PósterClic. Els assistents podien accedir als continguts exposats i alhora fer-hi comentaris. Segons Nadal “això permet que la relació sigui molt àgil i que tothom pugui tenir a l’abast els treballs que s’han donat a conèixer”.

El Congrés, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, ha comptat amb la participació activa de la DO Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa