Bótes del celler Saó del Coster Foto: VADEVI.cat

Els cellers catalans Saó del Coster (DOQ Priorat), Cava Recaredo (DO Penedès i DO Cava) i Celler Escoda-Sanahuja (DO Conca de Barberà), participaran a la Real Wine Fair de Londres els dies 20, 21 i 22 de maig. Es tracta d’una fira de vins biodinàmics i naturals d’arreu del món, que inclourà entre altres activitats les classes magistrals de Jamie Goode, Alice Feiring i Max Allen i també una exposició d’art amb obres Michel Tolmer y Louise Sheeran inspirades en el món del vi.

Saó del Coster és un celler de la DOQ Priorat fundat l’any 2004 per l’enòleg suís Fredi Torres

que produeix poc més de 20.000 ampolles de vi anualment. Malgrat les seves petites dimensions, ha aconseguit fer-se un forat al mercat britànic amb un dels seus vins, el Terram, que pot trobar-se en alguns dels millors restaurants i bars de vins del Regne Unit. A més del Terram, Saó del Coster també presentarà a la Fira el seu vi bàsic, l’S del qual produeix 15.000 ampolles, i el Planassos, un vi realitzat amb raïm procedent de vinyes velles de carinyena envellit en barrica durant 24 mesos del qual únicament produeix 600 ampolles a l’any. Fredi Torres produeix els vins de Saó del Coster de manera artesanal, treballant el camp amb tracció animal i respectant els principis de l’agricultura biodinàmica el que significa, per exemple, que organitza el treball enològic d’acord amb els cicles lunars.

Per la seva banda Cava Recaredo, dirigida per Josep i Antoni Mata Casanovas, els fills del fundador, busca garantir l’equilibri natural de la vinya amb l’objectiu d’aconseguir la millor expressió de cada anyada. Per tant, la viticultura es basa en l’agricultura de secà, amb raïm collit a mà i amb respecte per la biodiversitat i el medi ambient: cultiu de la vinya sense necessitat d’utilitzar herbicides o insecticides i només ús d’adobs orgànics naturals. Finalment, al Celler Escoda-Sanahuja combinen la vinya amb oliveres i ametllers i activitats ramaderes. Les seves vinyes no utilitzen productes químics sinó tractaments biodinàmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa