El Saló d’Alimentació per al Consumidor Barcelona Degusta, que se celebrarà aquest cap de setmana al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, té per objectiu donar un espai on els consumidors finals puguin “descobrir, degustar i comprar tot tipus d’aliments i begudes”, segons explica Francisco Carrió, director general d’Alimentària Exhibicions i organitzador de la fira. En especial, puntualitza Carrió, és una bona oportunitat per als vins catalans ja que, “Barcelona Degusta ajuda a democratitzar l’alimentació perquè tots els productes tenen la mateixa presència” tant si són de petits productors com de grans empreses i, “en un sector com el del vi, on hi ha tants petits productors, la fira permet encara més arribar al consumidor”.

“Totes les denominacions d’origen hi seran representades, ja sigui a través dels expositors de la pròpia DO com dels expositors dels cellers que les integren”, afirma David Lapuerta, director de la Fira. Tot i així, no totes comptaran amb activitats destacades, ja que les activitats les han promogut les mateixes denominacions i no totes han mostrat el mateix interès.
[[frase]]
Algunes d’aquestes activitats són l’acte de signatura de la Declaració Vi, nutrició i salut sota el lema “el Vi es gaudeix amb moderació” el dissabte a la tarda amb la presència del Conseller d’Agricultura Joaquim Llena; el tast de vins de la DO Catalunya sota el lema “Som d’on venim” el divendres a la tarda a càrrec d’Antòn Castellà, enòleg i secretari del Consell Regulador; la sessió “La Garnatxa Blanca de la Terra Alta: de la tradició mediterrània a l’evolució contemporània” el dissabte al matí amb la presència de Jaume Martí, enòleg i secretari del CRDO Terra Alta i el sommelier de les caves Agustí Torelló Mata Sergi Montalà; el tast dels vins dolços catalans tradicionals com la mistela, el moscatell i el vi ranci el dissabte a la tarda a càrrec de l’enòleg Xavier García Muntaner; i un tast en què es buscarà el millor maridatge per quatre vins novíssims, elaborats a Siurana d’Empordà a partir de varietats d’origen italià i desconeguts en el nostre mercat i que anirà a càrrec de Joan Múrria, expert en vins i gastronomia i Enric Canut, expert en formatges i consultor gastronòmic.

D’altra banda, el fòrum ofereix moltes més activitats, com presentacions de llibres, tastos de productes com l’oli, la cervesa o el cafè, conferències i activitats destinades a difondre i promoure la dieta mediterrània i tallers dedicats als més menuts per transmetre’ls la importància d’una dièta equilibrada i el gust per la cuina. El Gremi de Flaquers instal·laran un obrador per mostrar com es fa el pa, la Diputació de Lleida durà a terme una cargolada popular per a 500 persones i hi haurà un espai dedicat exclusivament a Catalunya.


La tercera edició

El Conseller d’Agricultura Joaquim Llena ha afirmat aquest dimecres en roda de premsa que “Barcelona Degusta és una aposta rigurosa que deixa veure la potència del sector”. Assegura que l’alimentació és un sector importantíssim a nivell econòmic amb una forta presència a Catalunya i que “tenim tots els ingredients per fer una recepta exitosa i el Barcelona Degusta és la cirereta”. El conseller ha volgut remarcar que el saló no pretén recollir “ni l’slow food, ni el fast food” sinó la bona cuina, la que és bona per l’equilibri de la persona i per la salut.

Barcelona Degusta arriba aquest cap de setmana a la tercera edició i ho fa amb xifres molt similars a l’edició anterior, el 2007: amb prop de 450 expositors. D’aquests un 60% són d’empreses catalanes, un 30% de la resta de l’estat i un 10% d’altres països. Joaquim Llena ha volgut destacar que el fet que, en època de crisi, es mantingui pràcticament igual la participació “és tot un èxit”. De fet, l’objectiu, segons David Lapuerta, és arribar als 44.000 visitants i superar així l’edició anterior en què no es va arribar als 40.000.

L’entrada general costa 12 euros però per estudiants, jubilats i membres de família nombrosa en costa 7. També hi ha descomptes pels socis del RACC, el Futbol Club Barcelona i l’Espanyol, entre d’altres.


L’any passat gairebé 40.000 persones van assistir al Barcelona Degusta. Aquest any es preveu que ho facin 44.000 FOTO: VADEVI.cat


El Barcelona Degusta comença aquest divendres i acaba el proper dilluns FOTO: VADEVI.cat


Els visitants del saló podran participar en diferents activitats de tast i degustació FOTO: VADEVI.cat


Hi ha activitats pensades per als més petits FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa