Tretze vins catalans i quatre caves han estat reconeguts pel jurat del Berliner Wein Trophy, un concurs internacional de vins reconegut per l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) amb quatre anys d’història i un gran valor pel sector, des de productors elaboradors, comerciants, consumidors i aficionats.

De les disset medalles obtingudes pels vins i caves catalans només una és de la categoria Premium Berlin d’or. L’ha guanyat l’Odysseus Negre de Viñedos Ithaca. Hi ha també 11 medalles Berlin d’Or (Odysseus Etiqueta Negra, Citareus i Gallicant del Celler Los Trovadores, Camins del Priorat d’Àlvaro Palacios, Fra Guerau Criança Negre de Freixenet, Laviña Negre de Vallformosa, Priorat DO Ca. Criança, Spanisher Rotwein i Enuc Selección d’Unió Corporació Alimentària) i 5 medalles Berlin Argent (Geol del celler Tomàs Cusiné, Acústic Negre d’Acústic Celler i Jané Ventura Mas Vilella).

Però malgrat aquests bons resultats, els Rioja i els de Castilla León han passat per davant dels vins catalans. El jurat ha reconegut 24 vins de la Rioja -20 dels quals amb una medalla d’or- i 16 de Castilla León -14 d’aquests són ors-. Castilla la Mancha també ha obtingut un bon reconeixement amb 13 medalles i Navarra amb 11, però la resta de territoris de l’Estat han quedat força lluny d’aquests resultats. Destaca Aragó amb 7 medalles i les Illes Balears amb 4.


Geol del celler Tomàs Cuisiné de la DO Costers del Segre ha estat un dels vins premiats FOTO: TOMÀS CUISINÉ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa