Els vins catalans desembarquen al saló internacional del vi Prowein

Setze empreses catalanes participen de la mà de PRODECA i set amb l'Institut del Cava, a la fira del sector més important d'Alemanya

Imatge promocional de la mostra ProWein 2012 Foto: ProWein

Setze empreses catalanes del sector dels vins i caves participaran en la 19a edició de la fira Prowein, que se celebra a Düsseldorf (Alemanya), del 4 al 6 de març, i que comptarà amb la presència del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort. L’assistència dels cellers catalans ha estat organitzat pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA).

Sota el paraigües de l’Institut del Cava hi participaran 7 cellers catalans més, Castell d’Age, Joan Raventós Rosell, Llopart, Maria Casanovas Roig, Marquès de Gelida i Torelló.

Prowein és un saló internacional de vins i espirituosos, adreçat exclusivament als professionals, i és l’esdeveniment més important d’aquest sector que se celebra a Alemanya.

En aquesta edició, hi participen 3.600 expositors procedents de 50 països i està prevista la visita de 39.000 professionals del sector, entre minoristes, majoristes, importadors i exportadors, gran distribució, canal Horeca, i premsa especialitzada. La qualitat de la fira Prowein i la importància del mercat fan d’aquesta actuació una de les més rellevants per a la cerca de negoci i la consolidació de relacions comercials per a les empreses del sector del vi i del cava de Catalunya.
Alemanya és el principal destí de les exportacions catalanes de vins i caves. L’any 2010, es van exportar a Alemanya uns 50 milions de litres, per valor de 121 milions d’euros. Aquesta xifra és el 23% de les exportacions totals. Segueixen el Regne Unit, França, Bèlgica i els Estats Units, per aquest ordre, amb importacions que representen cadascuna un 10% aproximat del volum total. En termes de volum, els escumosos i caves representen el 49% del total i els vins tranquils, el 44%. D’aquests últims, una mica menys de la meitat corresponen a vins amb denominació d’origen.

Les empreses catalanes que participaran al ProWein de la mà de PRODECA són Bodegas Costers del Sió (DO Costers del Segre); Castell d’Or SL (DO Penedès, DO Catalunya, DO Tarragona i DO Cava); Castell Sant Antoni (DO Cava); Cavas Naveran (DO Penedès); Cellers Unió (DO Monsant, DO Terra Alta i DOQ Priorat); Clos Pons (DO Costers del Segre); Covides SCCL (DO Penedès i DO Cava); De Muller SA (DO Tarragona i DOQ Priorat); Jané Ventura (DO Penedès i DO Cava); La Perla del Priorat (DOQ Priorat); Mas Rodó (DO Penedès); Mont Marçal Vinícola SA (DO Penedès i DO Cava); Parató Vinícola SL (DO Penedès i DO Cava); Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre); Vinícola del Priorat SCCL (DOQ Priorat); i Vinyes Domenech (DO Montsant). A més, també hi ha altres cellers catalans presents a la fira, com el Celler Masroig.

Nou comentari