L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) va conquerir Madrid. Sota el títol “Els paisatges del vi de Catalunya” totes les Denominacions d’Origen (DO) del país van participar en una jornada molt especial celebrada a la capital de l’Estat. S’hi van presentar un total de vint-i-dos vins, a l’Hotel de las Letras, a la Gran Via, una de les artèries de la ciutat del “Oso y el madroño”. Va ser la primera acció de tot un seguit d’esdeveniments destinats a promoure el consum dels vins catalans, amb Denominació d’Origen, a Madrid. El director general de l’INCAVI, Oriol Guevara, es va encarregar de fer el tast dels vins proposats per cada consell regulador. Més de 40 professionals madrilenys del sector vitivinícola (sommeliers, distribuïdors, comunicadors, periodistes i líders d’opinió) van respondre a la iniciativa.

Durant el tast, dirigit pel director general de l’INCAVI, el públic assistent va poder constatar l’enorme riquesa vitícola i enològica que atresora el nostre territori, on avui són possibles tots els estils del vi modern. Un patrimoni que, en paraules de Guevara, és en aquest moment “un dels seus millors arguments davant de tots els mercats vinícoles nacionals i internacionals”.

Aquesta idea enllaça amb l’ambiciós programa d’investigació que s’està duent a terme des de l’INCAVI per recuperar varietats autòctones de la vinya catalana, des de la malvasia del Massís del Garraf (D.O. Penedès) fins a la Garnatxa blanca de les D.O. Terra Alta i Empordà, entre altres. Un enlluernador catàleg de varietats, la majoria de les quals van tastar els reunits, que varen poder prendre contacte amb algunes de les etiquetes més innovadores de l’actual enologia capdavantera de Catalunya.


Oriol Guevara dirigeix un tast a Madrid FOTO:DAR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa