Els vins d’Alimentària

Els cellers critiquen que el saló hagi coincidit amb la fira alemanya del vi Prowein perquè limita les possibilitats de tancar exportacions. Més de 1000 cellers presenten les seves novetats

Intervin és el saló dedicat als vins i caves d’Alimentària. S’hi troben totes la gran majoria de grans marques de vins de Catalunya i també de la resta de l’Estat espanyol i l’estranger. En total més de 1000 cellers, dels quals un 30% són catalans, el 60% de la resta de l’Estat i un 10% internacionals. Els cellers aprofiten la gran afluència de públic -es calcula que 140.000 persones en 4 dies, de les quals 33.000 són estrangers- per donar a conèixer els seus productes, lligar negocis i presentar novetats.

És el cas de Bodegues Pinord que presenta el primer vi biodinàmic de l’Estat que té el segell internacional Demeter: Clos del Músic 2007 (DOQ Priorat). També Caves Torelló ha aprofitat per donar a conèixer el seu nou cava amb etiqueta dissenyada per Custo, i el celler Laurona, de la Trinca (DO Montsant) presentarà els seus nous vins, i la família Roqueta presentarà el seu primer vi elaborat fora del Bages: LaFou (DO Terra Alta). Torres, per la seva banda, aprofitarà per commemorar el 40è aniversari del rosat De Casta. El Grup Pons, tradicionalment dedicat a l’oli, presenta el seu primer vi negre ecològic el Roc Nu i el seu primer vi blanc el Sisquella.

Però més enllà de presentar nous vins i noves anyades, els cellers esperen d’aquests dies fer negocis i, la majoria, prioritza les exportacions. Per això alguns cellers catalans han criticat que Alimentària hagi coincidit els mateixos dies que la fira Prowine de Düsseldorf. Per als cellers petits la participació tant a Alimentària com a Prowein representa un cost molt elevat i no tenen prou capacitat per estar als dos llocs alhora.

L’altre gran crítica a l’Alimentària 2010, i aquesta vegada es tracta d’una queixa generalitzada entre tots els sectors presents a Alimentària, ha estat el col·lapse matinal que es crea als accessos a la fira: hores de cua a la carretera, pel pàrquing i per les acreditacions del primer dia.


Els accessos a Alimentària són complicats FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari