Fins a 14 cellers de la DO Empordà participaran el diumenge 31 de juliol en el segon Tast de Vins al Cim del Puigmal, a 3.000 metres d’alçada. L’objectiu és situar els productes de la denominació d’origen en el punt més alt de la demarcació de Girona.

Unes dues-centes persones van participar l’any passat en una proposta original i inèdita. En la iniciativa, que va ser proposada per Marta Arenas, del Celler de Can Sais i membre del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, hi va col·laborar el consell, i també va tenir el suport del Club Alpí Palamós. El 2010 van assistir-hi dos celelrs menys, 12, que van pujar al Puigmal quatre ampolles del seu millor vi perquè els participants el poguessin degustar en les altures i en un escenari privilegiat.

Va ser una activitat principalment lúdica a la qual es va voler donar també un caràcter simbòlic, ja que el Puigmal és el cim més alt de les comarques gironines, on la denominació d’origen té la principal implantació. L’esdeveniment també volia servir per remarcar el caràcter saludable del vi i reivindicar el vi de l’Empordà com un vi d’altura i el vi dels gironins.


El Puigmal vist des de Guils Foto: Vikicommons

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa