Els vins de Vinya els Vilars, guardonats

El celler Vinya els Vilars de la DO Costers del Segre ha estat guardonat amb una Medalla d’Or al concurs AWC Viena International Wine Challenge i una de Bronze al Mejores Vinos Españoles para Asia.

El celler Vinya els Vilars de la DO Costers del Segre ha estat guardonat amb una Medalla d’Or per al vi Tallat de Lluna 14 (2008) en el concurs AWC Viena International Wine Challenge i una Medalla de Bronze per al vi Vilars 2008 en el III Concurso Mejores Vinos Españoles para Asia.

La VIII edició del concurs AWC Viena International Wine Challenge va fer entrega dels premis el passat dia 2 de novembre en la “Nit de gala del vi 2011” celebrada a l’Ajuntament de Viena. La convenció de Viena AWC constitueix el major concurs de vins oficialment reconegut en el món i compta amb el patrocini del Ministeri Federal d’Agricultura i Medi Ambient, l’Ajuntament de Viena i l’Associació Federal de la Viticultura entre altres.

En total s’han presentat 9632 vins de 36 països diferents que han estat tastats a cegues per un jurat format per productors de vi nacional e internacionals, experts del vi, sommeliers, restauradors, comerciants i periodistes.

El concurs “Mejores Vinos Españoles para Asia” celebrat del 27 al 29 d’octubre a l’Hotel Causeway Bay de Hong Kong està organitzat per Sommeliers International i la HKSA (Hong Kong Sommelier Association).

El jurat estava format per 47 tastadors entre els quals hi havia sommeliers, importadors, distribuïdors i periodistes que van atorgar 171 medalles a les 327 mostres presentades a concurs. Les medalles estan repartides en 3 categories: 28 medalles d’Or, 78 medalles d’Argent i 65 medalles de Bronze.

Vinya els Vilars pertany a la Denominació d’ Origen Costers del Segre, i es troba situat a Arbeca, a la subzona de Les Garrigues. Un dels grans secrets de Vinya els Vilars és que produeix només 15.000 litres l’any, una producció limitada que es pot fer tot mimant el vi des de l’arrel fins que arriba a les mans del consumidor final.

Els seus vins han tingut una gran acollida arreu en les seves primeres anyades, amb reconeixements a l’alçada d’una Medalla de Bronze als Premios Mezquita de Còrdova o una Medalla d’ Argent al concurs Syrah du Monde.

Els vins:
TALLAT DE LLUNA-14 2008
Varietats : 100 % sirà de vinya pròpia.
18 mesos en bóta de roure francès.

VILARS 2008
Varietats: 50% merlot i 50% sirà de vinya pròpia.
12 mesos en bóta de roure francès,70% noves.
Malolàctica 100% en bótes.


Vinya els Vilars NOMés produeix 15.000 litres l’any FOTO: CELLER VINYA ELS VILARS

Nou comentari