Cada any, la primera setmana d’agost es fa a Valls la Firagost, la fira exposició del camp català, que aplega més de 350 expositors de fruita, verdura, productes per a l’agricultura, vins, caves, alimentació casolana, artesania, maquinària agrícola, estands diversos, exposicions de bestiar, etc.

El dilluns 3 d’agost, com a acte previ a la celebració de la Firagost, es va fer el concurs de tots els vins i caves representats a la fira. L’ànima del concurs, l’organitzadora, és Anna Casabona, de la Vinoteca del Rebost de Valls, que amb el suport de la Cambra de Comerç local, enguany han fet el tast a l’Hotel Class, situat al passeig President Tarradellas de la capital de l’Alt Camp.

És un tast a cegues en el qual els jutges van puntuant cada vi segons les seves característiques i virtuts (o defectes, si es dóna el cas). Tots els tastadors són experimentats i provenen de diferents sectors: enòlegs, sumillers i professors.

Es classifica els vins en categories: blancs joves, blancs criança, negres joves, negres criança, caves i generosos, i es trien els tres primers classificats de cada categoria. El mateix dia, a partir de dos quarts de nou, es dóna a conèixer el veredicte del concurs amb els guanyadors de cada categoria.

Anna Casabona ens explica: “Enguany he observat un canvi radical en els vins que s’hi han presentat. El concurs ha coincidit amb un gir de 180º en el sector vitivinícola de les nostres terres. S’ha passat de tenir cellers desfasats i, per què no dir-ho, bruts, a cellers renovats amb les últimes tecnologies, amb dipòsits refrigerats d’acer inoxidable, higiènics i sobretot amb bons enòlegs que porten les elaboracions. I això, com és evident, s’ha fet notar en la qualitat dels vins, que ha pujat com l’escuma”.

El celler més ben classificat va ser la Cooperativa Vinícola de Nulles, amb cinc vins premiats entre totes les categories.


Els estands de la fira FOTO: CONSELL COMARCAL ALT CAMP


El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, durant el showroom d’inauguració del Firagost FOTO: CONSELL COMARCAL ALT CAMP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa