Els vins naturals a la 7a Vitis Vinifera

Imatge de la 6a edició de Vitis Vinifera, també a l’Auditori barceloní. Foto: VADEVI.cat

La trobada vitivinícola biennal Vitis Vinifera, organitzada per la distribuïdora de vins Cuvée 3000 es durà a terme dilluns 18 de març de 2013 a partir de les 12:00h a l’Auditori de Barcelona. S’hi aplegaran més de 60 elaboradors de prestigi procedents de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, França, Itàlia i Portugal, per oferir una degustació dels seus millors vins fins l’hora de tancar les portes, a les 20:30h.

El propietari de Cuvée 3000, Joan València, apassionat i coneixedor dels grans vins del món, va crear Vitis Vinifera fa 12 anys amb la intenció de presentar el seu catàleg a clients i aficionats d’una forma directa. Aquest any introdueix a l’esdeveniment una gran novetat, el Túnel de productors Naturals com resultat de la seva visió personal del vi com a producte alimentari exempt de qualsevol additiu i en la que s’acosta cada dia més als vins no tecnològics, els vins naturals, que qualifica d’autèntics, sense maquillatge i que denomina en el pròleg del catàleg 2013 com “Rock & Roll”.

Vitis Vinifera comença a les 10:00 del matí amb una conferència dedicada a premsa especialitzada i professionals del sector que porta el títol “Vins no tecnològics” que comptarà amb la presència de productors de primera línia juntament amb els periodistes José Peñín i Victor de la Serna on es debatrà sobre la barrera entre els vins tecnològics i els no tecnològics.

A la degustació hi participaran productors i vignerons de reconegut nom tant en el panorama nacional com internacional dels que destaquen:

Ballot-Millot & fils Viticulteurs i Régis Rossignol, procedents de la Borgoña, regió de la que Cuvée3000 es líder en la importació. De la Xampanya la prestigiosa Maison de Billecart-Salmon, de la Provença Château de Pibarnon i Château de Revelette i d’Alsàcia asistiran Domaine Schofitt i Domaine riestch, entre d’altres.

El túnel de naturals, estarà composat de productors experimentats en aquest sector, com Alain Castex (Casot des Mailloles, Rosselló), Joan-Ramon Escoda (Escoda-Sanahuja, Conca de Barberà), Antonio Vilchez (Naranjuez, Granada) i un llarg etcètera.

Pel que fa a la representació de l’Estat espanyol, es pot destacar la presència de Pago de los Capellanes, de la Ribera de Duero o Viñedos del Contino i Bodegas Artadi de la Rioja. Per suposat, comptarà amb l’extensa participació de vins catalans amb més de 20 cellers, entre els que destaca Terroir al Límit, del Priorat que presentarà el nou vi Terra de Cuques; i Ton Rimbau amb els seu xarel·los naturals del Penedés reconeguts per Jancis Robinson només tres mesos després de la seva comercialització.

Nou comentari