Tretze cellers del Penedès donaran a conèixer un o dos dels seus vins negres a la Mostra de Vins Negres del Penedès, que se celebra aquest cap de setmana a Vilafranca coincidint amb la Fira del gall, ona la compra-venda d’aviram es complementa amb tastos i degustacions.

Hi ha diferents activitats dirigides a tipus de públics diferents, des de sessions d’iniciació al tast i cursets bàsics gratuïts teòrics i pràctics de 30 minuts tant dissabte com diumenge a les 11 i a les 12 del matí; fins a sessions de maridatge entre vins del Penedès i delicatessen d’aviram, costaran sis euros i es faran a les 13h al Restaurant el MerCat, el dissabte, i al restaurant el Gat Blau el diumenge.
[[frase]]
També hi haurà l’espai Tastavi, on s’hi podran degustar vins negres de la DO Penedès i un concurs de tast per a iniciats. Participar al concurs, patrocinat per Can Bonastre, és gratuït però cal reservar prèviament la plaça. En la primera eliminatòria s’hauran d’encertar diferents paràmetres sobre diversos vins negres DO Penedès presents al Superceller. I a la fase final, els paràmetres a definir es correspondran a vins negres de diferents regions catalanes, espanyoles i/o mundials.Es premiarà els tres millors classificats. El primer premi consisteix en un lot de vins de 3 ampolles i 2 tractaments de canyes de bambú, el segon en un lot de 3 ampolles i dues entrades a l’spa, i el tercer en un lot de 6 ampolles de vi.

Albet i Noya, Antonio Mascaró, Castell d’Or, Huguet de Can Feixes, Jean Leon, Loxarel, Martí Serdà, Miguel Torres, Mont-Marçal, Parató, Pinord, Rovellats, U més u fan tres són els cellers que estaran presents al Superceller i donaran a tastar els seus vins. Les degustacions, i l’obsequi d’una copa, tenen un cost de 5 euros i la safata d’embotits o formatges de dos euros.

El Rebost de Nadal és l’espai reservat a la venda de vins negres, rosats i blancs, caves, licors i altres productes d’alimentació artesana que estarà obert dissabte matí i tarda i diumenge al matí.


Cartell de la Fira del Gall de Vilafranca de Penedès FOTO: AJ. VILAFRANCA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa