VadeVi
Empordàlia fa el primer escumós de la DO Empordà

El celler Empordàlia, nascut el 2005 de la fusió de les coopertaives de Pau i Vilajuïga, ha tret el mercat el seu primer vi escumós. Es tracta, a més, del primer vi escumós emparat per la DO Empordà.

S’ha fet seguint el mateix mètode tradicional del cava, el mètode champenoise, però com que no està emparat pel Consell Regulador del Cava, no ha de seguit les normes restrictives pel que fa a l’ús de varietats. Per això, Empordàlia ha pogut utilitzar varietats de raïm típiques de l’Empordà: el macabeu i la garnatxa blanca.

La cooperativa ha posat a la venda una producció limitada de 6.000 ampolles de 12 mesos de criança. Es tracta d’un vi escumós brut que presenta un bon equilibri en boca d’acidesa, alcohol i fruita.


Empordàlia treu el primer vi escumós de l’Empordà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa