VadeVi
Empordàlia presenta tres nous vins monovarietals

L’aposta per les varietats tradicionals de l’Empordà i la voluntat d’acostar nous sabors als amants del bon vi són dos dels objectius que persegueix la cooperativa Empordàlia amb el llançament de tres nous vins. S’han elaborat només a partir una varietat de raïm. Són el Mandó 2004, el Garnatxa 2005 i el Samsó 2009, tots tres de tiratge limitat.

El mandó és una varietat que era molt present a l’Empordà abans de l’arribada de la fil·loxera, a finals del segle XIX. A causa dels estralls que va causar la plaga, el cultiu d’aquest raïm es va abandonar a favor d’altres varietats més productives i rendibles. Avui queden pocs ceps de Mandó, i és per això que Empordàlia ha apostat per recuperar aquesta varietat, amb un tiratge de mil ampolles. En aquest cas les vinyes estan situades al peu del massís del Montgrí, al terme municipal de Bellcaire d’Empordà.

El Garnatxa 2005 és un vi experimental que neix de la selecció de la millor bóta d’envelliment del celler d’Empordàlia de la varietat garnatxa corresponent a l’anyada 2005. Està elaborat a partir del raïm de vinyes de més de 25 anys situades a Pau, Vilajuïga i Garriguella. Se n’han fet 400 ampolles.

El raïm de Samsó –una de les varietats tradicionals de l’Empordà– procedeix de vinyes més de 50 anys situades a Vilajuïga, Garriguella i Rabós d’Empordà. És una varietat que fa uns vins frescos i alegres, que poden tenir una bona evolució en ampolla en els pròxims anys.

Dos-cents cinquanta socis de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà formen part de la cooperativa Empordàlia, una aventura que des del seu origen en les antigues cooperatives agrícoles de Pau, Roses i Vilajuïga fins avui s’ha caracteritzat per mantenir un equilibri entre tradició i modernitat en tots els seus processos.


Mandó d’Empordàlia FOTO: Empordàlia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa