“Tu recicles, Vilarnau transforma”. És el lema d’una campanya que potencia l’ús del suro. Barcelona serà la capital pionera d’aquesta iniciativa, que preveu recórrer diferents capitals de l’Estat. El suro és un element diferenciador de la nostra cultura. Vilarnau el considera imprescindible en el procés de vinificació.

L’empresa defensa el suro natural en els seus caves. El seu enòleg, Damià Deas, basa la seva filosofia en la recerca de l’expressió natural de la terra i el respecte pel medi ambient. El resultat és aquesta campanya, en la qual en comprar una ampolla de qualsevol dels productes de Vilarnau, s’obtindrà una eina per al reciclatge de taps.

El suro és un producte forestal l’extracció del qual es realitza cada 10 anys aproximadament d’una forma respectuosa i sense danyar l’arbre. És un material 100% reciclable. La fabricació de taps de suro no genera residus ja que aquests es converteixen en matèria primera per a altres aplicacions i el reciclatge permet crear un cicle industrial tancat.

En la fabricació del tap de suro es generen molt poques emissions de CO2. El consum energètic tant en l’elaboració com en el reciclatge del tap de suro és un percentatge molt petit i pot ser menor amb la utilització dels subproductes de suro per generar energia (biomassa).

Les propietats del suro no només ho fan un bon sistema de tancament sinó que també preserven i milloren les aromes del vi. Igual que la barrica, el suro permet l’ingrés d’oxigen i la complexitat aromàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa