Aquest cap de setmana s’ha celebrat la trentena Fira de Vins i Caves, dins de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. És la degana de les fires de vins catalanes i enguany ha tingut com a novetat el concurs de tast de vins, dirigit per Juan Muñoz Ramos, president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers i vicepresident de l’Associació Mundial de Sommeliers.

El que més cridava l’atenció a la sala de tast era la joventut dels participants. Laida Aldazabal, que va ser la segona classificada, explicava: “Tinc vint-i-cinc anys, és el primer concurs en què participo, i ho he fet perquè no hi ha gaires oportunitats de posar a prova els meus coneixements en un tast a cegues”. Això mateix és el que destacava Muñoz: “Malgrat que és un concurs molt senzill i està pensat per passar-s’ho bé, s’hi aprèn molt i és més gratificant per als participants que un tast normal, perquè s’hi han de fixar i han de reflexionar més sobre els vins que tasten”.

La mecànica del concurs era molt clara. Primer es van tastar quatre vins i s’havien d’emplenar les fitxes amb les respostes a cinc preguntes concretes: varietats de raïm, anyada, si cada vi tenia o no criança, denominació d’origen i temperatura de servei òptima. Els sis participants amb millor puntuació van passar a la final, on van tastar tres vins més i van haver de respondre alguna pregunta més complicada, per exemple, el tipus de roure emprat en la criança.

Montse Felip, tercera classificada, va explicar que el seu contacte amb el vi és l’afició, com a integrant del grup d’aficionats Cep i Vuit, que es reuneixen un cop al mes a la molinenca Tasca Truska a tastar i parlar de vins.

El guanyador va ser Ferran Junoy, que va fer saltar la sorpresa en renunciar al premi: un sopar per a dues persones en un restaurant molinenc i un lot de copes i decantador. Va explicar que treballa de comercial en un celler penedesenc i que, per aquest motiu, considerava just cedir el premi per sortejar-lo entre la resta de participants. Tot i això, va deixar clar que malgrat la seva activitat professional, es considera un aficionat: “Treballava a La Caixa, i un bon dia vaig decidir deixar-ho per dedicar-me al que m’agrada: el món del vi”.


L’alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, amb els guanyadors del concurs de tast de vins FOTO: GUILLEM FOTÒGRAFS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa