English for winemakers, un curs d’anglès especialitzat al Penedès

Divendres que ve es presentarà al Vinseum el curs English for Winemakers. És una oferta formativa específica per al sector vitivinicola que es completa amb un llibre que recull l'entorn lingüístic de referència

St Paul’s Academy ha detectat una necessitat entre el sector vitivinícola: l’anglès. No pas a un nivell inicial sinó un anglès específic per als productes, processos i organitzacions del vi. És per això que un grup de quatre professors de l’Acadèmia estan editant un llibre i un DVD pensat específicament per ensenyar l’anglès del vi i preparant materials didàctics per a fer un curs específic. Amb el nom d’English for Winemakers, el curs està pensat per a professionals del món del vi que ja tenen un nivell mig d’anglès, però que els calgui una especialització.

El curs es presentarà aquest dimecres 14 de juliol al Vinseum a partir de les sis de la tarda i hi intervindran el president de la Unió Empresarial del Penedès Albert Calzada, i la cap de comunicació de Bodegas Torres, Vinyet Almirall.

English for Winemakers està constituït per tres cursos de 20 hores lectives cada un sobre el producte, els aspectes generals i la organització i comercialització. Els professors estan preparant també un llibre amb quate temes i un annex: Grape varieties (carietats del raïm), Growing the grape (terres, sòls, terroirs, clima, cultiu, collita), Elaboration&Production (premsa, fermentacions, envelliment, embotellar, etc.), Organic&Environmental Considerations (vins orgànics, temes ambientals, canvi climàtic, etc.) i l’annex sobre qui és qui en el món del vi, glossari.

English for Winemakers arriba després de St. Paul’s Academy hagi donat classes a cinc empreses relacionades amb el vi i el cava i està pensat per fer-se inicialment al Penedès, tot i que no es descarta la possibilitat de fer unes jornades intensives en diferents llocs de Catalunya i la resta de l’Estat.

Una vintena de cellers i institucions han col·laborat i donat suport amb la creació del curs, entre ells l’Institut Català del Cava, la DO Penedès i el Consell Regulador del Cava, l’Acadèmia Tastavins, Caixa Penedès i els cellers Torres, VallDolina, Albet i Noya, Masset del Lleó i Sabaté&Coca, entre d’altres.

Nou comentari