Dissabte un grup familiar es va desplaçar de Barcelona al Penedès a fer una visita al celler Mas Comtal i després al restaurant vilafranquí Trencadís a gaudir d’un menú gastronòmic maridat amb els vins que els havien presentat al celler.

No té res de particular. Va ser un matí primaveral que convidava a sortir de la ciutat i fer una passejada entre les vinyes, que ja llueixen els brots verds que els polítics s’entesten a buscar en l’economia. De fet, el que és estrany, és que no sigui més habitual. El Penedès o Alella són a mitja hora de Barcelona i altres zones vitivinícoles tenen també ciutats catalanes a poca distància. I els cellers -la majoria- estan encantats de rebre visites, de poder ensenyar la seva tasca, d’explicar en primera persona com treballen la vinya i com elaboren el vi. I de vendre unes quantes ampolles, esclar. I és que no hi ha client més convençut i més fidel dels vins d’un celler que el que l’ha visitat. I hi ha poques experiències més plaents -i també més econòmiques- que visitar un indret vitivinícola a la primavera, amb els camps verds i quan ni la platja ni els esports de neu són una alternativa.

“Som aficionats al vi i hem visitat indrets com el Douro o Toro”, deia la Brigitte, una de les visitants. El seu marit, l’Oriol, afegia: “Passa com amb els museus, que visites els de les ciutats llunyanes i sovint desconeixes els de casa”.

En aquest cas, la visita l’havien organitzat la Cèlia i el Marc, els propietaris del restaurant Trencadís, que s’havien coordinat amb Mas Comtal per oferir el combinat de visita més menú gastronòmic.

La Cèlia explica el seu plantejament: “Fa tres mesos que hem obert el restaurant i volem oferir algun valor afegit als nostres clients. A la carta només tenim vins penedesencs, com és, o hauria de ser, normal en una ciutat que és la capital catalana de vi i el cava, i les activitats enoturístiques ens semblen les més lògiques”. I això que ni ella ni el Marc són penedesencs. Potser per això, per haver arribat d’una àrea urbana, han estat capaços de copsar el valor i l’atractiu del patrimoni vitivinícola català .


EL CELLER MAS COMTAL DISPOSA DE BOTIGA I D’UNA SALA ESPECIAL PER REBRE ELS VISITANTS I TASTAR ELS VINS FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa