VadeVi
Enoturisme Penedès, la ruta del vi més visitada de l’Estat

Segons l “Informe de visitantes y bodegas asociadas a las Rutas del Vino de España 2009” d’ACEVIN, la proposta de la Ruta del vi i del cava del Penedès, ha estat la escollida per gairebé el 32% dels enoturistes que han rebut les diferents rutes del vi de l’Estat, cosa que l’ha convertit en el primer destí enoturístic.

La Ruta del Vi i del Cava del Penedès, que treballa sota la marca Enoturisme Penedès, impulsada pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, és, a més, la segona ruta amb un nombre de cellers més gran, amb un total de 75, només superada per la Rioja Alta amb 90.

A nivell general, aquest 2009 el nombre d’enoturistes ha crescut fins al total de 1.423.253, xifra que ha representat un increment del 18,7% respecte el 2008.

Per mesos, l’octubre del 2009 ha estat el mes que ha rebut més visitants seguit d’aprop pel maig i l’abril.

Aquest recull de dades ha estat possible gràcies a la creació de l’Observatori Turístic que territorialment s’està treballant des del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès que ens permetrà en un futur obtenir informació no només del nombre de visitants al territori sinó també del perfil de visitants, la seva procedència, la despesa al territori, etc.


A partir de Setmana Santa la demanda turística relacionada amb el vi no para d’augmentar fins a l’estiu FOTO: CAVES NADAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa