Ni platja ni muntanya: vinya. La temporada d’enoturisme comença per Setmana Santa. Després dels mesos d’hivern en què l’activitat està més aviat aturada, l’arribada del bon temps significa també l’arribada dels enoturistes a les comarques vitivinícoles. Tot i que de moment les vinyes segueixen pelades i, per tant, no és el millor moment a nivell paisatgístic, l’enoturisme és una bona opció per als que busquen tranquilitat. A partir d’aquí la demanda anirà creixent fins arribar al seu punt màxim al mes de setembre coincidint amb la verema.

Tot i no tractar-se de la millor època per l’enoturisme, déu n’hi dó la demanda que hi ha: “ens imaginavem que notaríem la crisi però ens hem sorprès perquè no ha estat així”, explica Mendi Deal que juntament amb Paddy Manion organitzen des de fa més de deu anys diferents activitats enoturístiques a Torrelles de Foix, amb l’empresa Moli Tours. Entre d’altres, tenen una oferta de rutes amb bicicleta per entre les vinyes, una de les opcions que té més sortida aquests dies perquè la temperatura acompanya.

I és que més enllà de les visites a cellers i tastos de vins, les comarques vitivinícoles ofereixen una gran riquesa paisatgística que es potencia amb camins de senderisme, com en cas de la Xarxa de Camins del Priorat. D’altra banda, Daniel Garcia, de l’Oficina de Turisme de Subirats, destaca la bellesa d’altres cultius com els presseguers o els ametllers que en aquesta època de l’any, i a diferència de les vinyes, si que estan florits. Garcia assegura que la tranquil·litat pot ser un bon al·licient per visitar la zona, malgrat que reconeix que “a mida que s’acosta l’estiu va augmentant l’enoturisme”. Tot i així, les cases de turisme rural “acostumen a omplir-se per Setmana Santa”.

D’altra banda, existeixen també alguns paquets turístics i propostes concretes que complementen les visites a cellers i els tastos de vins amb altres activitats com sessions de spa, per exemple. D’aquesta manera s’intenta atreure visitants cap a unes comarques que ofereixen tranquil·litat i a la vegada bon temps amb l’inici de la primavera.


El moment àlgid de l’enoturisme és en època de verema i molts cellers ofereixen la possibilitat de participar-hi FOTO: CAN BONASTRE


Les comarques vitivinícoles aprofiten el seu paisatge per promoure el senderisme entre vinyes FOTO: TURISME DEL PRIORAT


A partir de Setmana Santa la demanda turística relacionada amb el vi no para d’augmentar fins a l’estiu FOTO: CAVES NADAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa