VadeVi
Entrega de premis pels millors vins de Tarragona

El Consell Regulador de la DO Tarragona ha celebrat aquest divendres a la nit a l’Hotel Class de Valls el tradicional sopar anual. A partir de les nou del vespre, un centenar de persones pertanyents a cooperatives i empreses de la denominació, s’han reunit a Valls per assistir a l’entrega de premis de la XVI edició del Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona. El tast es va fer a cegues el passat 20 de maig a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili. El jurat, format per una vintena de tastadors, va estar presidit per Montserrat Nadal, professora i vicedegana de la facultat.

Els grans premiats de la nit han estat el celler De Muller, que ha obtingut cinc premis, i Vins Padró de Bràfim, que n’ha obtingut tres. En aquesta quinzena edició s’hi han presentat una setantena de vins, una xifra lleugerament superior a la d’anys anteriors.

El director general de l’INCAVI Joan Aguado, que va presidir el sopar al costat de Josep Lluís Grogués, president del Consell Regulador de la DO Tarragona, va fer una crida a l’esperança tot i reconèixer que la crisi també afecta a la indústria vitivinícola. “No és el sector més afectat per la crisi gràcies al treball que des de fa molts anys estan fent totes les empreses i cooperatives”, va assegurar i va afegir que “en aquests moment cal un esforç perquè és clau situar-se per afrontar el futur des d’un bon punt de partida”. Aguado també va assegurar que cal continuar treballant per l’excel·lència dels vins però que “cal treballar sobretot per vendre perquè no podem malvendre els nostres vins que són dels millors del món”. Per la seva part, Josep Lluís Grogués va fer una crida a la unitat de la DO Tarragona i va reclamar la necessitat de “sumar esforços perquè fer un bon vi i tirar endavant la DO Tarragona també és una garantia de preservació del territori i de la pagesia”.

Llistat dels vins guanyadors del concurs de la DO Tarragona del 2009


Els grans premiats han estat Padró de Bràfim i De Muller FOTO: DO TARRAGONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa