Els cellers estan començant a podar. És ara, a l’hivern, en els moments en què la vinya reposa, quan els viticultors han d’assegurar que de cara l’any vinent la vinya creixerà forta i renovada. La poda, que s’acostuma a fer entre desembre i març, és important per a regular el rendiment, el creixement vegetatiu i la composició del raïm de la següent temporada i, tot i que podar no és imprescindible, cada vegada és menys freqüent que la vinya no es podi.

A través de la poda, els cellers controlen la forma del cep i la distribució de les fulles. D’aquesta manera asseguren una bona exposició de les fulles al sol, cosa que comportarà una bona activitat fotosintetica i una bona qualitat del raïm.
[[frase]]
Conèixer tots aquests detalls i, el més important, saber com dur-ho a la pràctica no és fàcil. Tot i això, són qüestions interessants per als amants de la cultura del vi ja que la qualitat depèn d’un seguit de factors, tots ells imporants i determinants en el vi.

Aprofitant aquest interès i per tal de potenciar l’enoturisme, alguns celler proposen als aficionats participar en un taller de poda, que es pot completar amb visites al celler o tastos dels seus vins. Mas Comtal, per exemple, ja fa fer-ne un taller a principis d’hivern, i Cava Guilera estrena temporada enoturística aquests dies amb una proposta similar.

Durant el mes de febrer i mitjans març Cava Guilera ofereix la possibilitat, tant en dies feiners com entre setmana, de fer una primera aproximació a l’art de podar. La visita compta amb una primera part teòrica, on de manera molt gràfica i dinàmica s’explica la tècnica de podar, i un taller pràctic de poda a les vinyes del celler. Per acabar i recuperar forces els vistants d’aquest celler de Subirats gaudeixen d’un esmorzar a base de pa amb tomàquet formatges i embotits i, com no podia ser d’una altra manera, cava del celler. Per a assistir al taller, que té una durada de dues hores i un cost de 12 euros per persona, cal reservar amb anterioritat.


Mas Comtal ja va fer un taller de poda a principis d’hivern FOTO: MAS COMTAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa