Es consolida la Nit de l’Enologia

Els enòlegs Josep Bujan, Jaume Gramona, Emili Esteve, Enric Serra i Joan Milà han rebut els premis de les diferents categories. L'Associacio Catalana d'Enologia ha fet un reconeixment a Oriol Guevara, fins fa poc el seu president

El Castell de Falset ha acollit aquest divendres la quarta edició de la Nit de l’Enologa, una festa organitzada per l’Associació Catalana d’Enologia per reconèixer la tasca i la importància dels enòlegs en el resultat final d’un vi. Aquesta vegada, a més, s’ha aprofitat la festa per reconèixer la feina del periodista especialitzat Ramon Francàs per la seva feina en la difusió del món de la viticultura i el vi. Francàs ha assegura que “cada vegada es visibilitza més la feia dels enòlegs, es comença a saber públicament qui és el creador d’aquest vi o de l’altre, com va passar ja fa uns anys amb els cuiners”.

En aquesta mateixa línia el president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Josep Anton Llaquet, va encoratjar al col·lectiu d’enòlegs a continuar amb fermesa els projectes professionals engegats sense deixar mai de costat la passió i la il·lusió. A més, durant el sopar els començals han pogut tastar un vi o cava de cada un dels enòlegs que havien estat nominats.

Els premis
La Nit de l’Enologia, que ha estat presidida pel director general de l’Incavi i expresident de l’ACE, Oriol Guevara i pel regidor de fires i festes de l’Ajuntament de Falset, Jordi Puxeu, ha servit per lliurar els premis a diferents enòlegs. A més s’ha fet un reconeixement a Oriol Guevara “pels anys dedicats com a president a l’associació”.

El guardó a la Millor Trajectòria Professional, per la seva llarga dedicació en una empresa lider del sector del cava, donant una estructura i un equip de treball rearcable, que l’ha mantingut en una posició capdavantera ha estat per Josep Bujan Fernàndez. Oriol Guevara, li ha lliurat el premi.

El guardó a la Proposta Més Innovadora o projecte d’investigació és per Jaume Gramona Martí, per la gran capacitat d’innovació constant dintre dels vins i caves de la nostra terra. Ha rebut el premi de mans de Josep A. Llaquet.

El guardó a l’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica ha estat lliurat pel degà de la Universitat Rovira i Virgili Albert Bordons, i ha recaigut en l’enòleg Emili Esteve Puntí.

Els guardons al reconeixement professional han estat per a Enric Serra Güell i a Joan Milà Mallofré per tota una vida dedicada a l’enologia i haver-se convertit en un referent per als enòlegs.


Gramona rebent el premi FOTO: ACE


Esteve Puntí recollint el premi FOTO: ACE


Josep Bujan Fernàndez recollint el guardó FOTO: ACE


Les guardonats per la Quarta Nit de l’Enologia FOTO: ACE

Nou comentari