El Castell de Falset ha acollit aquest divendres la quarta edició de la Nit de l’Enologa, una festa organitzada per l’Associació Catalana d’Enologia per reconèixer la tasca i la importància dels enòlegs en el resultat final d’un vi. Aquesta vegada, a més, s’ha aprofitat la festa per reconèixer la feina del periodista especialitzat Ramon Francàs per la seva feina en la difusió del món de la viticultura i el vi. Francàs ha assegura que “cada vegada es visibilitza més la feia dels enòlegs, es comença a saber públicament qui és el creador d’aquest vi o de l’altre, com va passar ja fa uns anys amb els cuiners”.

En aquesta mateixa línia el president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Josep Anton Llaquet, va encoratjar al col·lectiu d’enòlegs a continuar amb fermesa els projectes professionals engegats sense deixar mai de costat la passió i la il·lusió. A més, durant el sopar els començals han pogut tastar un vi o cava de cada un dels enòlegs que havien estat nominats.

Els premis
La Nit de l’Enologia, que ha estat presidida pel director general de l’Incavi i expresident de l’ACE, Oriol Guevara i pel regidor de fires i festes de l’Ajuntament de Falset, Jordi Puxeu, ha servit per lliurar els premis a diferents enòlegs. A més s’ha fet un reconeixement a Oriol Guevara “pels anys dedicats com a president a l’associació”.

El guardó a la Millor Trajectòria Professional, per la seva llarga dedicació en una empresa lider del sector del cava, donant una estructura i un equip de treball rearcable, que l’ha mantingut en una posició capdavantera ha estat per Josep Bujan Fernàndez. Oriol Guevara, li ha lliurat el premi.

El guardó a la Proposta Més Innovadora o projecte d’investigació és per Jaume Gramona Martí, per la gran capacitat d’innovació constant dintre dels vins i caves de la nostra terra. Ha rebut el premi de mans de Josep A. Llaquet.

El guardó a l’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica ha estat lliurat pel degà de la Universitat Rovira i Virgili Albert Bordons, i ha recaigut en l’enòleg Emili Esteve Puntí.

Els guardons al reconeixement professional han estat per a Enric Serra Güell i a Joan Milà Mallofré per tota una vida dedicada a l’enologia i haver-se convertit en un referent per als enòlegs.


Gramona rebent el premi FOTO: ACE


Esteve Puntí recollint el premi FOTO: ACE


Josep Bujan Fernàndez recollint el guardó FOTO: ACE


Les guardonats per la Quarta Nit de l’Enologia FOTO: ACE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa