Les places s’exhaureixen a cada Tasta Montsant Foto: DO Montsant.

Tasta Montsant, els tastos dirigits que organitza periòdicament el Consell Regulador de la DO, s’han convertit en poc més de 3 mesos en una atractiva activitat enoturística plenament consolidada. Prova d’això és que les places per assistir-hi s’exhaureixen amb una setmana d’antelació i que alguns dels aficionats i amants del vi aposten per repetir l’experiència.

D’una banda, en valoren la posada en escena, encarada a grups reduïts i en la que un prescriptor o enòleg, de la mà de 6 vins, du a terme una aproximació a la DO Montsant i als seus trets diferencials. Aquest exercici permet, a més, enriquir els seus coneixements envers el tast dels vins, ja que durant la sessió és habitual l’intercanvi d’impressions entre els assistents i el professional, que conjugant explicacions tècniques amb exemples amens és capaç de resoldre els dubtes que es plantegen.

D’altra banda, els assistents també valoren la bona relació qualitat-preu, ja que per un import de 15€, al tast d’aquests 6 vins (2 blancs, 1 rosat, 2 negres i 1 dolç o ranci) s’hi inclou l’obsequi d’una Copa Riedel Montsant.

Els Tasta Montsant no s’aturen, i ja es poden formalitzar les inscripcions per al del 28 de gener. És el segon d’aquest 2012, un any en el que aquests tastos aniran evolucionant, ja que n’està prevista l’organització de temàtics. Per exemple, pels vols de Carnaval se’n durà a terme un sota el títol “Rareses de Montsant”, en la que es donar a tastar vins singulars o amb trets diferencials que els fan únics.

Està previst que durant aquest 2012 es duguin a terme tastos temàtics. El calendari previst també contempla tastos de vins 100% garnatxa i 100% carinyena, tastos exclusius de vins blancs i rosats, o una aproximació als vins licorosos de la DO.

Els Tasta Montsant es duen a terme a l’Hostal Sport de Falset, els matins del dissabte. Les inscripcions es realitzen on line, des del web Montsant Enoturístic .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa