Quinze municipis del Maresme i del Vallès Oriental i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella han constituït aquest matí a La Roca del Vallès el Consorci DO Alella amb l’objectiu d’impulsar l’activitat turística i econòmica del territori. Una de les primeres funcions del consorci serà elaborar i desenvolupar un Pla de Foment de turisme enològic.

Es tracta d’un “front comú per la promoció del territori de la DO Alella”, tal i com han explicat fonts de l’Ajuntament d’Alella. Però aquest no és l’únic municipi que s’ha implicat en la proposta, sinó que són 15 dels 18 municipis que formen part del territori qui hi ha donat suport: Cabrils, El Masnou, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

Aquests 15 municipis i el Consell Regulador de la DO Alella uniran els seus esforços per promocionar conjuntament el territori sota el paraigües del Consorci DO Alella. La nova entitat és fruït del treball iniciat fa dos anys pels ajuntaments que comparteixen aquesta denominació vitivinícola, i és l’eina que ha d’impulsar i coordinar les polítiques turístiques dels municipis. Es tracta de promoure iniciatives per atreure visitants al territori i donar a conèixer els vins, el patrimoni i el paisatge de la zona.

Els objectius i els membres
Segons els Estatuts fundacionals, les principals finalitats del Consorci DO Alella són promoure i dinamitzar econòmicament i turística la zona i promoure dins de l’àmbit territorial però també a fora els amb DO Alella.

El Consorci tindrà la seva seu social a Alella i es finançarà amb les aportacions econòmiques anuals de cadascun dels seus membres.

Pel que fa a l’òrgan de govern, cal destacar que el president del consorci serà l’alcalde d’Alella Andreu Francisco i hi haurà tres vicepresidents: el president del Consell Regulador de la DO Alella Juan Antonio Pérez Roura i els alcaldes de Montornés del Vallès Daniel Cortés i de Premià de Mar Miquel Buch. Els alclades de La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Tiana i Cambrils també formaran part del Consell de Govern.


Els alcaldes de Premià de Mar, Alella, la Roca del Vallès, Montornès del Vallès i Vilanova del Vallès FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa