VadeVi
Es constitueix la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament Rural Sostenible

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director General de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha presidit la constitució de la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament Rural Sostenible de Catalunya.

La comissió està constituïda per representants de tots els Departaments de la Generalitat de Catalunya i presidida pel conseller Pelegrí. Té com a objectiu dirigir i coordinar l’acció dels diferents Departaments.

Aquest és un pas important per a la implementació de la Llei a Catalunya, que permetrà definir-ne les directrius estratègiques d’aplicació i iniciar els processos de participació pública a cada zona rural per tal de definir les actuacions a desenvolupar en cada zona en el marc del Programa de Desenvolupament Rural Sostenible (PDRS) 2011-2015, que és l’instrument d’aplicació de la Llei.

El Programa de Desenvolupament Rural Sostenible 2011-2015 té un caràcter transversal i s’estructura en quatre eixos principals: activitats econòmiques i ocupació, infraestructures i equipaments bàsics, serveis i benestar social i medi ambient.

Per assolir aquests objectius hi haurà una acció coordinada de les actuacions de totes les administracions públiques en una acció concertada amb els agents socials del territori.

Les actuacions prioritàries tindran lloc en poblacions de les comarques definides com a revitalitzar que són: Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Ribera dEbre, Terra Alta, Garrigues, Segrià Sud, Segarra, Anoia Nord, Solsonès, i Bages Oest. La Direcció General de Desenvolupament Rural coordinarà les actuacions d’aquest programa.


Constitució de la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament Rural Sostenible de Catalunya FOTO: DEPARTAMENT AGRICULTURA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa