L’aigua es convertirà en un recurs escàs, i es generaran tensions i tendències a l’alça dels preus. La indústria vitivinícola en consumeix força. L’ús eficient i sostenible del recurs pot estalviar costos a les empreses i contribuir a un món més sostenible. El clúster Innovi, conjuntament amb d’altres grups del sector, n’estudia el consum actual i treballa per aconseguir-ne l’optimització en tot el procés productiu, a la vinya i al celler.

Innovi pretén fer una anàlisi detallada de les pautes habituals de consum d’aigua en les empreses que permeti dissenyar un sistema integral de gestió. L’estudi ha de permetre a les empreses del clúster identificar punts febles ens els processos de consum d’aigua i proposar alternatives de substitució i de resolució de problemes.

En l’anàlisi es tractaran aspectes com la captació, les tècniques de reg de precisió, la depuració i la regeneració, el consum i seguiment de consums en temps real, sistemes de reducció de despesa, i noves tècniques.


Innovi i d’altres grups del sector treballen per reduir el consum d’aigua FOTO: Vadevi.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa